Sindikalci im skidali transparent: "Sindikati, hvala vam na ničemu!"

"U CIJELOM nizu razorenih društvenih institucija, među najbolnijima je razaranje sindikata. Oni koji su u godini poput ove trebali biti prvi u obrani radnih prava, dakle jednih od osnovnih ljudskih prava, oni su se sjedeći u udobnoj fotelji prekoputa vlastodržaca jednostavno zarotirali i okrenuli svim građanima leđa", kazali su danas iz Društvene mreže građana.

"I mogli bi sada objašnjavati tu njihovu izdaju na temelju izdanih više od 700.000 potpisa, odbijanja izlaska na ulice kojima je marširalo više od 10.000 građana, odricanjem od Praznika Rada. No najsvježiji i možda najbolji primjer usmjerenosti sindikalne lojalnosti je upravo jutrošnji transparent u Šubićevoj ulici", kažu iz Mreže čiji su aktivisti postavljali transparent jutros oko 8 sati na tramvajskoj stanici preko puta Radničkog doma u Šubićevoj ulici, sjedišta sindikata. Prema njihovim tvrdnjama, sat vremena nakon postavljanja transparenta stigla su dva "revna" sindikalca, i počeli ga skidati.

"Usput su mahnuli nekoliko puta policijskoj patroli koja ih je promatrala, kao da nadziru obavljaju li posao koji su im zadali kako treba. I obavili su ga. S malo muke su skinuli transparent, spakirali ga i odnijeli u Radnički dom", kažu iz Društvene mreže.

Aktivisti sindikalistima predlažu da transparent u Radničkom domu razvuku i pažljivo pročitaju skupa sa svih pet šefova središnjice, "pa da skupa uzmu svoje osobne stvari, podnesu ostavke i još danas odu".

"Jer, i za njih vrijedi ona njihova: 'Ili bolje, ili dolje'. A ako čelnici središnjica ipak odluče zariti nokte u fotelje, onda pozivamo sve preostale poštene sindikate da napuste središnjice, korumpirane asocijacije vladinih poslušnika", poručuju iz Mreže.

Aktivisti kažu da im je u ovoj akciji podršku pružila i Građanska akcija, te da očekuju i podršku drugih. Mreža je pokrenula i svoju službenu stranicu, kao i Facebook stranicu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.