Simić došao u Zagreb kako bi se raspitao o Pukanićevu ubojstvu

CVETKO SIMIĆ, čije je raskomadano tijelo pronađeno prije tri tjedna u zagrebačkom Jarunu, u Zagreb je poslan kako bi se raspitao o istrazi atentata na Ivu Pukanića, i to po naredbi Darka Šarića.

Simić je u Hrvatsku došao ispitati što se događa u Hrvatskoj, koga naša policija sumnjiči za zločin i saznati koji srpski policajci su uključeni u istragu Pukanićeva ubojstva.

"Poslije eksplozije bombe na parkiralištu redakcije Nacionala u Zagrebu, u kojoj su stradali Ivo Pukanić i Niko Franjić, ušli smo u trag SMS-u koji je glasio: 'U Zagreb stiže djevojčica'. Čekali smo da vidimo tko će iz Srbije krenuti u Hrvatsku i tako došli do Simića. On je jedina osoba s kriminalnim dosjeom koja je u to vrijeme prešla granicu Srbije s Hrvatskom i uputila se u Zagreb", rekao je za beogradski Blic izvor iz vrha MUP-a Srbije.

Srpska policija istražuje zašto je Šarića toliko zanimalo Pukanićevo ubojstvo

On navodi da je osoba koja je poslala SMS, a zatim Simića uputila u Hrvatsku jedan od Šarićevih suradnika.


"Ta se poruka mogla odnositi i na nekog drugog, ali već dan kasnije smo bili sigurni da se radi o Simiću", kaže Blicov izvor. Naime, Simić se jutro nakon "tajnog" sastanka srpskih i hrvatskih policajaca, koji je održan odmah nakon ubojstva Pukanića i Franjića, pojavio na istom mjestu i u hotelu se raspitivao tko je od srpskih policajaca bio na sastanku. Raspitivao se i u hrvatskom podzemlju te stupio u kontakt s nekoliko hrvatskih "jakih igrača". Hrvatska policija je ušla u trag tim kontaktima i zbog toga je u istrazi Pukanićeva ubojstva i privela Simića, kaže izvor.

Iako je kod njega tom prilikom pronađena određena količina narkotika i eksploziva, ubrzo je pušten zbog, kako se pretpostavlja, dogovora s hrvatskom policijom. Navodno se ispituje i povezanost osobe koja je Simića poslala u Zagreb i narkobosa Darka Šarića.

Srpski MUP navodno istražuje zašto je Darko Šarić bilo toliko zainteresiran za Pukanićevo ubojstvo, a ima saznanja da je ubijeni Simić bio blizak sa suradnikom optuženoga za Pukanićevo ubojstvo, Sretenom Jocićem, odnosno Jocom Amsterdamom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.