Šibenik i Orco grupa mirnim putem dogovorili raskid ugovora

U ŠIBENIKU iza zatvorenih vrata sastali su se gradonačelnik Ante Županović i regionalni direktor Orco grupe i član nadzornog odbora Sunčanog Hvara Dragan Lazukić. Dogovoreno je da tvrtka, koju je Orco uveo u projekt Obonjan Rivijera, u kratku roku dostavi pisani prijedlog svojih uvjeta za mirno rješenje spora. Grad Šibenik i Orco grupa pokušat će se izvansudskom nagodbom dogovoriti o raskidu ugovora za projekt Obonjan Rivijera.

HDZ-ova bivša šibenska gradska uprava ugovor s Orco grupom potpisala je u ožujuku 2008. godine, a projekt Obonjan Rivijera bio je predstavljen kao greenfield turistički projekt vrijedan 100 milijuna eura. Na otoku Obonjanu tako je bila predviđena gradnja hotela i turističkih vila ukupna kapaciteta 3.000 postelja te gradnja marine sa 200 vezova.

Iako je ugovorom bilo predviđeno da gradnja na Obonjanu počne u proljeće 2009., to se nije dogodilo, a sadašnja SDP-HNS-ova gradska uprava tvrdi da je riječ o ugovoru štetnom za Šibenik. Gradonačelnik Županović kazao je kako se na Obonjanu ništa ne gradi te da Orco grupa, odnosno Sunčani Hvar nisu ispunili niti jednu obvezu iz ugovora. Među ostalim nisu dostavili plan aktivnosti niti su izradili projektnu dokumentaciju za dobivanje dozvola za gradnju.

Županović je kazao da ništa nije učinjeno za dobivanje koncesije za uporabu pomorskog dobra, a ne podmiruju se ni obveze od 20 milijuna kuna koje je Orco grupa ugovorom preuzela od Grada, i podsjetio kako taj kredit i dalje otplaćuje Grad.

"Sada čekamo prijedlog nagodbe, jer je objema stranama stalo da se to riješi bez sudskog spora koji bi potrajao. Nismo odredili hoće li taj prijedlog nagodbe stići za sedam ili deset dana, ali svakako očekujemo da to bude uskoro", kazao je Županović. Podsjetio je kako je ugovor o projektu Obonjan Rivijera predao državnom odvjetništvu i Uskoku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.