Sever: Očuvaj nas Bože antirecesijskih mjera u Gradu Zagrebu

PREDSJEDNIK Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) Krešimir Sever je zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću uputio otvoreno pismo u kojem traži hitno povlačenje odluke o proširenju područja naplate parkinga u Zagrebu.

> "Originalni zagrebački harač kao antirecesijska mjera": Sindikati šokirani potezom Zagrebparkinga

> Zagrebački harač na zdrav razum

"Poštovani gospodine Bandiću, građani su Vam tek nedavno dali još jedan mandat za čelno mjesto u Gradu. Prvi puta na neposrednim izborima. Tada ste obećali kako će Vas u Vašem radu uvijek voditi interesi Zagreba i Zagrepčana. To su isti interesi. Proširenje parkirnih zona u gradu `do unedogled` sigurno nije u interesu građana. I ranije smo reagirali na poskupljenje parkiranja kad je Zagreb po cijeni parkiranja nadmašio Rim, Beč, Ljubljanu… Moramo reagirati i na ovaj najnoviji udar po džepu građana i njihovih gostiju koji je umotan u preproziran celofan, a došao je poput tata, u eri godišnjih odmora. Tumače ovog poteza Gradske uprave, koji su to nazvali `antirecesijskom mjerom`, treba hitno uputiti na neki brzi tečaj razumijevanja osnovnih ekonomskih pojmova", navodi Sever.

"Doista, cijene parkiranja neće rasti pojedinačno po zonama, ali ako se proširuju skuplje zone parkiranja prekrivajući jeftinije, a naplatu se parkiranja rasteže na gradsku periferiju gdje je do sada nije bilo, što je to drugo nego li poskupljenje, udar na standard Zagrepčana i njihovih gostiju?! Mnogima će parkiranje poskupjeti, a mnogi će ga i po prvi put početi plaćati pred vlastitim domovima ili tamo gdje rade i obavljaju poslove! U ovoj eri prebacivanja tereta recesije na građane očekujemo od Uprave Grada socijalnu osjetljivost u skladu s Vašim najavama, gospodine gradonačelniče. Stoga tražimo da se pod Vašim utjecajem ta odluka hitno i povuče", zatražili su iz NHS-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.