Sesvetski monstrum i ubojica policajca: Kajem se, bio sam pijan i na tabletama

DANAS je na Županijskom sudu u Zagrebu Kazimir Dužnović izjavio da se kaje zbog teške pljačke RBA banke u Sesvetama. U pljački je ubijen 24-godišnji policajac Ivan Grbavac, a ranjena su još četvorica njegovih kolega.

Dužnović tvrdi da se ne sjeća detaljno događaja toga dana zbog alkohola i lijekova koje je uzimao. Rekao je da neće odgovarati na pitanja te je opisao jutro uoči pljačke. Kazao je kako se probudio oko 7 ili 8 sati te nakon doručka popio terapiju suboteksa i apaurina. Od ranog jutra je počeo piti alkohol. "Otišao sam do djevojke razgovarati o našoj vezi kojoj su se protivili i njeni i moji roditelji", rekao je Dužnović te dodao kako je nakon toga lutao od objekta do objekta i pio. Svoju kratku obranu je ubojica čitao iz bilješki.

Ulazna rana metka koji je ubio Grbavca je na leđima

Na današnjem ročištu svjedočit će i vođa smjene u Policijskoj postaji Sesvete Boško Čenan koji je s ubijenim Grbavcem i ranjenim Goranom Blaževićem došao na intervenciju u RBA banku. Dvije službenice banke zamolile su tužiteljstvo da ne svjedoče u sudnici zbog stresa koji bi im to izazvalo te će one vjerojatno biti ispitane putem videolinka. Iskaz ranjenog policajca Jadranka Certina bit će pročitan na raspravi, a on je svoj izostanak iz sudnice opravdao liječenjem.

Vještak sudske medicine Josip Škavić potvrdio je se ulazna rana metka koji je ubio Grbavca nalazi na njegovim leđima, što bi moglo potvrditi teoriju obrane da je policajac ubijen u "prijateljskoj vatri".

Na raspravi koja se početkom mjeseca održala na Županijskom sudu Dužnović je izjavio kako se osjeća krivim za teško ubojstvo, razbojništvo i pet pokušaja ubojstva. Ubojica se izvlačio na svoje teško psihičko stanje zbog lijekova koje dobiva u zatvoru.

> Dužnović priznao krivnju za smrt policajca, obrana dokazuje ubojstvo u "prijateljskoj vatri"

Njegov odvjetnik Krešimir Krsnik na prvom je ročištu zatražio kombinirano medicinsko vještačenje u kojem bi se trebalo utvrditi kako je umro Grbavac. Čini se kako će obrana ići na dokazivanje da je mladi policajac iz Sesveta poginuo u "prijateljskoj vatri" jer je, navodno, imao ulaznu ranu u leđima dok je u trenutku ubojstva licem bio okrenut prema Dužnoviću.

Obrana traži i da se vještače čahure koje su pronađene nekoliko dana nakon ubojstva, a za koje se ne zna iz kojeg oružja su ispaljene. Podsjetimo, Dužnović je početkom svibnja ove godine upao u RBA banku u Sesvetama te je rafalima iz automatske puške bezobzirno ubio policajca Ivana Grbavca i ranio četiri njegovih kolega. Nakon toga je pobjegao iz banke te je još par sati, po zgradama blizu banke, trajala policijska potraga za njim.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.