Šefu informatike omiškog Galeba maloljetnici ukrali laptope

ŠEF INFORMATIKE omiškog Galeba ostao je bez dva laptopa. Tijekom vikenda netko je, naime, provalio u upravnu zgradu i pokupio informatičku opremu vrijednu 30 tisuća kuna.

"Ovog puta su prevršili mjeru"

Direktor Galeba Stjepan Pezo, koji je 2005. godine preuzeo vodstvo firme od Roberta Krasića, unuka državne revizorice Šime Krasić, drži da se radi o maloljetničkoj delinkvenciji, s kojom u Omišu već duže muku muče. 

"Ovo je vrlo ružno. Imali smo i ranije posjeta pogonu, kad su se palili viljuškari. To se možda moglo protumačiti nekakvim mladenačkim nestašlukom. No ovog puta su stvarno prevršili mjeru. Imamo alarm, no on, nažalost, ne pokriva sve. Srećom, problema za poslovanje zbog ove krađe nećemo imati. U pitanju su radni laptopi, koji ne sadrže nekakve podatke koji bi nam mogli izazvati sigurnosni problem", kaže direktor Pezo. 

Zaštitara i videonadzor nemaju. Ipak, razmislit će nakon ovoga o poboljšanju zaštite. Galeb već desetak godina čeka preseljenje u Gata, no administracija je zakočila cijeli posao. Zbog selidbe se ne ulaže u postojeće objekte pa je i lopovima posao - olakšan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.