HRVATSKO ŠKOLSTVO

Šefica sindikata učitelja napisala riječ "prosjećno". Kaže da nije imala naočale

Screenshot: HRT

MINISTRICA znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak gostovala je u emisiji HRT-a "Ima li što novo?" na temu reforme školstva, a s njom je u emisiji bila i predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

Divjak i Šprem su u jednom trenutku uzele krede i krenule pisati na ploči o plaći hrvatskih učitelja.

>> Šefica Sindikata hrvatskih učitelja dvaput krivo napisala riječ "prosječna"

Šprem je pritom u dva navrata napisala "prosjećna" umjesto "prosječna". Ministrica Divjak nije komentirala ovu grešku.

Nazvali smo danas Sanju Šprem i glasnogovornika ministrice Divjak da nam komentiraju ovu grešku.

Šprem: Nisam imala naočale

"Dogodila se greška, to je bio lapsus i u tom trenu mi je bilo najvažnije da ne pogriješim s plaćama i fokusirajući se na brojke, alarm nije odradio svoj dio posla i nisam napisala ispravno riječ prosječna. Nije to izgovor, ali tome je pridonio i umor, a i naočale su mi ostale doma, a bez njih ne vidim ni čitati. To je moj grijeh, ali dogodilo se i jednostavno to je to.

Nije korektno da se zbog toga naslađuje. Vidjela sam da je obrazovni sindikat Preporod to odmah objavio na svom Facebook profilu i tako potencirao vrijeđanje na temelju lapsusa. Sve je to za ljude, na savjesti je sindikata Preporod i bolje bi bilo da prati rad sindikata i uključi se u pregovore oko plaća", rekla je Sanja Šprem.

Potom je istaknula kako je, još dok je bila u studiju, popravila grešku.

"Nisam nepismena, skužila sam odmah grešku i onda sam je popravila dok se kamera odmaknula tako da sad na ploči piše točno", prokomentirala je Šprem.

"Ministrica zna kako se piše prosječno"

Zvali smo i glasnogovornika ministrice Divjak, Maru Alavanju, koji nam je rekao da je ministrica na sastanku.

"Ona zna kako se piše prosječno, ne može sad izaći sa sastanka", kratko nam je rekao Alavanja.

Šprem je učiteljica škole u Varaždinu

Podsjetimo, Sanja Šprem je diplomirana učiteljica razredne nastave čija je biografija na stranicama varaždinske Šeste osnovne škole.

"Diplomirana sam učiteljica razredne nastave i učiteljica 4.a razreda. U VI. osnovnoj školi Varaždin radim 14 godina. Aktivno sudjelujem u radu škole: voditeljica sam likovne grupe za učenike od 1. do 4. razreda, Voditelj Aktiva razredne nastave, sindikalni vijećnik, predstavnik Radničkog vijeća, član PR tima škole, član tima za rad na projektima EU, Predsjednik školskog odbora.

Velik angažman sam uložila u rad u tijelima Sindikata: Županijski sam povjerenik SHU-a Varaždinske županije, član Velikog vijeća Matice hrvatskih sindikata, član Pregovaračkog odbora, Predsjednica Velikog vijeća SHU-a.

Volim svoj posao, obožavam raditi s učenicima. Pozitivizam, radost i kreativnost rezultat su svakodnevnog rada", piše o Šprem na stranicama Šeste osnovne škole Varaždin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.