Šef vojske javio se Zelenskom: Jutros smo napredovali od 1 do 2 km u Rusiji

Foto: X

Vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga Oleksandr Sirski izvijestio je predsjednika Volodimira Zelenskog da je više od 100 ruskih vojnika zarobljeno u Kurskoj oblasti od početka dana.

"Ukrajinske snage od početka dana su napredovale od 1 do 2 kilometra u određenim područjima Kurske oblasti. Operacija čišćenja Sudže je dovršena. Preko 100 neprijateljskih vojnika je zarobljeno od početka dana", kazao je Sirski. 

 

Ukrajinska operacija iznenadila Ruse

Zelenski je iskazao zahvalnost Sirskom jer je obogatio fond za razmjenu ratnih zarobljenika. Ukrajinska televizija je objavila snimku ukrajinskih vojnika kako uklanjaju rusku zastavu u Sudži, gradu u Kurskoj oblasti. Snimka iz grada stigla je nedugo nakon što je Apti Alaudinov, zapovjednik čečenske jedinice Ahmat, poručio da Ukrajinci ne kontroliraju grad. 

Sudža se nalazi na manje od 10 kilometara od granice s Ukrajinom, odnosno 105 kilometara jugozapadno od Kurska. Rusko ministarstvo obrane još je 9. kolovoza priopćilo da su ukrajinske trupe stigle do zapadne periferije grada. 

Ukrajinska operacija bez presedana, koja traje od prošlog tjedna, iznenadila je Rusiju. Kijev tvrdi da su ukrajinske snage preuzele kontrolu nad  74 naselja i više od 1000 četvornih kilometara nakon što su probile slabo branjenu granicu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.