Šef vatrogasaca u Puli: Nema ozlijeđenih, nema žrtava, kuće su spašene

NAKON jučerašnjeg velikog požara u Puli danas se javnosti obratio gradonačelnik Filip Zoričić. S njim su na konferenciji za medije bili i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pula Ivica Rojnić i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Valdebek Danijel Moretti.

"Svi su jučer reagirali iznimno brzo, i zato velika zahvala svima, posebno kanaderima, našim zapovjednicima i koji su dali ogromno srce za ovaj tužan dan koji je iza nas. Požar je lokaliziran, a kad bude u potpunosti ugašen imat ćemo procjenu štete u suradnji s Hrvatskim šumama.

Želio bih se zahvaliti svima koji su dali ogroman trud oko ove tragedija koja nas je zadesila. U nadi da ćemo sve to brzo sanirati, jutros smo obišli teren i razgovarali sa sugrađanima koji su tu, kojima su zapaljena dvorišta… svi, od djece do starijih, su pod stresom i u strahu, i zahvaljujući brzoj intervenciji svih te kanadera, požar je brzo lokaliziran", rekao je Zoričić, prenosi Glas Istre.

"Nema ozlijeđenih, nema žrtava, kuće su spašene"

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pula Ivica Rojnić rekao je više o stanju na terenu i kako je prošla noć na požarištu:

"Nema ozlijeđenih, nema žrtava, kuće su spašene - nekakve štete postoje, no nije eskaliralo i mogu reći da sam zadovoljan kako je za sada prošlo. I dalje ostajemo na dežurstvu, 26 vatrogasaca sa sedam vozila. Napravljena je zamjena i dolaze dodatne snage koje će kroz dan sanirati rubove požara. Područje će se još danima tretirati i osiguravati, a gledat ćemo što više riješiti tijekom današnjeg dana, jer za noć je najavljena bura. Mi i dalje ostajemo na terenu da čuvamo građane i njihovu imovinu", rekao je Rojnić.

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Valdebek Danijel Moretti uputio je zahvale vatrogascima, kanaderima, mještanima Valdebeka kao i svim građanima Pule koji su pomagali u gašenju požara, na što se još jednom zahvalama svima zaslužnima nadovezao gradonačelnik Zoričić: "Hvala je ponekad mala riječ, jer ima pet slova, ali zaista puno vrijedi", rekao je Zoričić.

Policija istražuje požare

Na upit novinara kako komentira da je na tom području ovo drugi požar u sedam dana, Zoričić je odgovorio da policija istražuje te će i objaviti razlog požara. "Mi ćemo vas svaki dan izvještavati kroz priopćenja o situaciji, i nadam se da će požar uskoro biti potpuno ugašen da možemo krenuti sa sanacijom štete", rekao je Zoričić. "Nemamo potvrdu da je požar krenuo s istog mjesta. Prijašnji i jučerašnji požar su jedan blizu drugoga, a policija će utvrditi što se dogodilo", rekao je Rojnić.

Na novinarski upit Zoričiću da je "spomenuo terorizam" te da pojasni kontekst, Zoričić je rekao:

"Oni koji vrše teror nada mnom i mojom obitelji, to je njima na dušu"

"Moram reći da uz život koji provodim kao gradonačelnik imam i obiteljski život, i moja obitelj je zaslužila da u godinu dana četiri dana odemo na odmor. Moja supruga i moje dvoje djece bili smo na odmoru tri dana, i čim sam čuo informaciju, odmah sam se uputio u svoj grad. I ne znam koliko bih jučer svojom pojavom pomogao gasiteljima, jer su oni ti koji su podnijeli ogromnu žrtvu.

Kao gradonačelnik, moja je dužnost i obaveza da budem ovdje, i tu sam i došao čim sam prije mogao, a oni koji vrše teror na društvenim mrežama nada mnom i mojom obitelji, to je njima na dušu – a većina se skriva iza imena i prezimena. Zamolio bih sve sugrađanke i sugrađane, da, kao što su jučer pokazali ovdje zajedništvo i pomoć bez uvjeta i kalkulacija, da tako pristupaju svakoj temi. Nije se govorilo o politici jučer, niti danas, ovo je jedna zajednička tema, zajednička tuga, i to je najvažnije", rekao je Zoričić.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.