Šef splitskog SDP-a: Mislio sam da je Opara loš. Onda je došao Puljak

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Šef splitskog SDP-a Davor Matijević je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća kritizirao gradonačelnika Ivicu Puljka. Nabrojao je Puljkova neispunjena obećanja i kazao kako se njegov rad može valorizirati s ocjenom nedovoljan, piše Dalmatinski portal.

"Prodat ćemo Banovinu i premjestiti gradsku upravu na Trg hrvatske bratske zajednice, obnovit ćemo Poljud, graditi novi stadion, do prosinca 2021. godine će početi gradnja POS-ovih stanova, Split će odvajati 50 posto otpada, zaštiti ćemo Marjan, napravit će se novi GUP, pokrenut realizacija Istočne obale, realizirat ćemo Centar za autizam, imat ćemo dnevne boravke za starije, izgradit ćemo garaže, završit ćemo Vukovarsku, Bračku, Lovrinačku, dijelove cesta Put Mostina i Put Kamena, cestu do rodilišta i Manđerovu, završit ćemo Dom mladih, tvrđavu Gripe, obnoviti kino Bačvice, održavat ćemo referendume i tako dalje i tako dalje... U 3 godine mandata nisu riješeni gorući problemi ovog grada i to ne daje razloga ni za zadovoljstvo ni za optimizam", kazao je Matijević.

"Svi Puljkovi projekti su Potemkinova sela i jedino što se danas radi su projekti koji su naslijeđeni od Opare. Ja sam mislio da je Opara loš, a onda je došao Puljak kojem je Oparina razina nedosanjani san. Iz navedenih razloga nisam zadovoljan s radom gradonačelnika i, jednako kao što on voli ocjenjivati druge, dodjeljujem mu ocjenu jedan", nastavio je. 

Ivošević: Žao mi je što ste odmah izabrali destrukciju

Odgovorio mu je dogradonačelnik Bojan Ivošević. "Vaš stav je od početka mandata takav. Niste ušli u mandat da biste se bavili Splitom već da biste gradili poziciju za izbore 2025. Vi niste nikada pokušali sudjelovati u izgradnji ovog grada, u kreiranju politika, projekata, za razliku od vašeg kolege Damira Barbira koji je dao podršku EIB-ovom kreditu koji će uvelike preporoditi Split", rekao je. 

"To je legitimno, ali mi je žao što ste odmah izabrali destrukciju. Bilo mi je to očekivano od HDZ-a i HGS-a, jer nije prirodno da smo u koaliciji jer se razlikujemo u pristupu politici, ali smo na nacionalnoj razini surađivali sa SDP-om, a vi imate problem jer odbijate surađivati", dodao je. Ivošević je naglasio kako neće ocjenjivati Matijevića, jer i ocjenu nedovoljan treba zaslužiti. 

Matijević: Split je talac loših politika

Zatim se ponovno javio Matijević. "S vama surađuju oni koji vas nisu upoznali, jer se cijeli dalmatinski SDP rukama i nogama borio da ne uđemo u koaliciju s vama. Ali eto, šibicarski modus operandi Ivice Puljka, kao i Peđe Grbina je učinio svoje pa smo ušli u koaliciju. Ali to ne znači da smo mi jednaki, da mislimo isto, različiti smo", naveo je. 

"Ja bih volio da mogu bit zadovoljan i prvi bi vas pohvalio. Činjenica je da je ovo prepucavanje i da je Split talac loših politika, ne samo ove vlasti. Ne mogu biti zadovoljan što realiziramo samo projekte Andre Krstulovića Opare, isto kao što sam kritizirao Oparu jer sam smatrao da nedovoljno dobro radi", napomenuo je. 

"Žao mi je što vam ne mogu dati prolaznu ocjenu, a drago mi je što nisam u vašem društvu, ni u društvu osobe koju hvalite, te što nas ne držite u istom škafu. Hvala", zaključio je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.