Šef splitskog HDZ-a: Puljak iznosi neistine

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta odbacio je optužbe splitskog gradonačelnika Ivice Puljka da snosi odgovornost za stanje u Vodovodu i kanalizaciji pošto tijekom šest godina kao direktor nije naplatio 12 milijuna eura potraživanja, a povećao je plaće u tvrtki za 18 posto.

"Najbolji dokaz razina neistina koje iznosi Puljak može se ogledati kroz činjenicu da je u usvojenom Planu poslovanja za ovu godinu predloženo podizanje cijene usluge za 0.11 eura po kubnom metru, dok je pod instrukcijom Puljka na jučerašnjoj Skupštini predložena cijena podignuta za 0.3 eura po kubnom metru", rekao je Šuta.

"Žao mi je da se Puljak ponovno nakon afere s Čistoćom želi boriti s radnicima"

Dodao je da je po jučerašnjem Puljkovom prijedlogu cijena bila 250 posto veća od ranijeg prihvaćenog prijedloga. "Zbog toga su na jučerašnjoj Skupštini tvrtke gradonačelnici i načelnici bili protiv", istaknuo je Šuta.

"Vodovod trenutno zapošljava oko 450 zaposlenika od kojih najviše ima vodoinstalatera i pomoćnih radnika koje je potrebno zadržati i nagraditi. Žao mi je da se Puljak ponovno nakon afere s Čistoćom želi boriti s radnicima koji za razliku od njegovih direktora imaju višestruko manje plaće i putne troškove," poručio je Šuta.

Puljak je danas prozvao Šutu zbog upravljanja Vodovodom i kanalizacijom rekavši da je zbog toga što nije naplatio 12 milijuna eura potraživanja, a povećao je plaće za 18 posto, tvrtku doveo do gubitka od dva milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.