Šef Hitne u Zagrebu otkrio koliko je dosad bilo intervencija zbog korone

ZAGREBAČKA Hitna pomoć počela je upotrebljavati brze testove na koronavirus, a Žarko Rašić, ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, rekao je u večerašnjem HRT-ovom Dnevniku da tako već na terenu mogu detektirati covid-pozitivne bolesnike.

"Sva kola hitne medicinske pomoći opremljena su brzim antigenskim testovima. Cilj naše primjene antigenskih testova ustvari je to da omogućimo što bržu intervenciju, jer se na taj način kod bolesnika kod kojih postoji sumnja na covid-infekciju - kašalj, povišena tjelesna temperatura, odnosno otežano disanje - napravi brzi antigenski test i točno ga možemo uputiti odmah u zdravstvenu ustanovu, covid-bolnicu, a ne kao dosad na obradu u ostale zdravstvene ustanove", izjavio je Rašić za HRT.

Dodao je da u ovom trenutku imaju sasvim dovoljno testova. Od kraja veljače do sada bilo je preko 4600 intervencija vezanih za covid, a svaki dan imaju oko 200 ostalih intervencija, naveo je Rašić.

"A u zadnjih sedam dana, kad je došlo do porasta broja covid-pozitivnih u Gradu Zagrebu, imamo oko 100 intervencija vezanih za covid", rekao je.

Rašić je rekao i da im je šest djelatnika u izolaciji i pozitivno, što je na broj zaposlenih izuzetno mali broj, te da se ni jedan nije zarazio radeći u Nastavnom zavodu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.