Šef britanskih špijuna poslao poruku Rusima koji se protive ratu

Foto: EPA

Čelnik britanske inozemne tajne službe MI6 u srijedu je pozvao Ruse zgrožene ratom u Ukrajini da se udruže s tom agencijom kako bi stali na kraj agresiji. U drugom govoru otkako je postao čelnik MI6-a 2020. godine Richard Moore je rekao kako je mala vjerojatnost da će Rusija ponovo postići zamah u Ukrajini. 

Govoreći u britanskom veleposlanstvu u Pragu čelnik obavještajaca usporedio je trenutnu situaciju u Ukrajini s Praškim proljećem iz 1968., koje su sovjetske vlasti ugušile. 

"Dok svjedoče podmitljivosti, unutarnjim sukobima i bešćutnoj nesposobnosti svojih vođa - ljudskom faktoru u najgorem izdanju - mnogi Rusi suočeni su s istim dilemama kao i njihovi prethodnici 1968.", kazao je. 

"Naša vrata su uvijek otvorena"

"Pozivam ih da učine ono što su učinili i drugi u proteklih 18 mjeseci - da nam se pridruže. Naša su vrata uvijek otvorena. Njihove tajne bit će sigurne s nama i zajedno ćemo raditi na zaustavljanju krvoprolića."

Moore je u svom govoru rekao i kako je pokušaj pobune skupine Wagner u lipnju pokazao da je ruski predsjednik Vladimir Putin pod pritiskom te je dodao da je optimističan oko uspješnosti ukrajinske protuofenzive. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.