SDP: Svaki dan ove Vlade je povratak u mrak

Foto: FAH

NAKON što je danas saborska većina po prvi put od 90-ih godina odbila izvješće pučke pravobraniteljice, o svemu su se na Twitteru očitovali i iz SDP-a.

"Još jednom se u Saboru danas potvrdilo da je cilj vladajućih konzervativna revolucija. Svaki dan ove Vlade je povratak u mrak", kratko su napisali.

Podsjetimo, potez saborske većine danas je izazvao veliko negodovanje manjinskih zastupnika i oporbe. Reagirao je i saborski zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković, koji je izjavio da je odbijanje izvješća pravobraniteljice Lore Vidović nečuveno  i da HDZ nastavlja sustavno napadati institucije koje štite ljudska prava.

Radin: Ovo je katastrofa

"Ovo je samo nastavak sustavnog napada HDZ-a na institucije koje čuvaju ljudska prava i mogu im samo poručiti 'no pasaran', neće proći", kazao je Hajduković.

Zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin podsjetio da do sada u Saboru nije prihvaćeno samo jedno izvješće pučkog pravobranitelja, i to 90-ih.

"Bilo je to sredinom 90-tih godina, iz jednostavnog razloga što pravobranitelj nije imao nikakav rad iza sebe. Dapače, imao je samo iza sebe izvješće o jednom napadu, jednoj političkoj stranci, od 40 stranica. Zato, svi su se složili da nije radio ništa pa da ga treba zamijeniti, ali ne zbog kritičkog mišljenja. Ovo je katastrofa", ocijenio je Radin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.