SDP predstavio svog kandidata za virovitičko-podravskog župana

Foto: Hina

U VIROVITICI su u subotu predstavljeni kandidati SDP-a za predstojeće lokalne izbore - za virovitičko-podravskog župana Mate Vukušić te za gradonačelnika Orahovice i načelnike općina Nova Bukovica, Čađavica, Čačinci i Lukač.

Predstavljanju je nazočio predsjednik SDP-a Peđa Grbin, koji je istaknuo važnost izlaska na lokalne izbore.

"Izbori su to koji uključuju odluke za sve usluge o kojima ovise građani: obrazovanje, zdravstvena skrb, komunalna infrastruktura i mnoga druga važna pitanja, zato će SDP maksimalno animirati građane za izlazak na izbore. Mi imamo ideje i ljude koji su u stanju realizirati razvojne programe i ostvariti zadane ciljeve", rekao je Grbin,

Kandidat za župana Vukušić dugogodišnji je predsjednik Županijske organizacije SDP-a i vijećnik Županijske skupštine.

Ustvrdio je da HDZ-ovu vlast u jednoj od najsiromašnijoj županiji karakterizira manjak vizije, misije, strategije i plana. "Ulaže se u promašene investicije poput navodnjavanja za samo nekoliko poljoprivrednika i veliki broj područnih osnovnih škola u mjestima koja nemaju djece pa sada zjape prazne", rekao je Vukušić.

Dodao je da je Virovitičko-podravska županija na začelju po bruto dohotku, plaći i siromaštvu te kako je prioritetan zadatak podići je na sredinu ljestvice.

"Uskoro ćemo izaći s listama i cjelovitim, realnim i ostvarivim programom za sve naše gradove i općine. Program će uključivati projekte koji će se ostvarivati iz fondova EU i resornih ministarstava", najavio je Vukušić.

Ustvrdio je da je stanje loše u svim jedinicama lokalne uprave i kako će to mijenjati.

Kandidat za gradonačelnika Orahovice je Radoje Medenica, a za načelnike općina - Tomislav Bračun za Novu Bukovicu, Katarina Beneta za Čađavicu, Ivan Jerbić za Čačince i Ivan Mareković za općinu Lukač. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.