SDP novog tajnika, bivšeg šefa GONG-a, uhljebio u saboru

Foto: Hina

NAKON 17 godina rada u GONG-u Dragan Zelić odlučio je otići iz te nevladine organizacije i aktivirati se u politici. Pronašao se u SDP-u, gdje je odmah imenovan za izvršnog tajnika. Međutim, taj posao će obavljati samo volonterski. Za život će zarađivati u saboru, na teret poreznih obveznika.

U procesu zapošljavanja

“Dragan Zelić je postupku zapošljavanja u saboru, na radno mjesto savjetnika u Klubu zastupnika SDP-a. Ne radi se o otvaranju novog radnog mjesta, nego o popunjavanju postojećeg, upražnjenog radnog mjesta. Zelić će uz taj posao volonterski obavljati i posao izvršnog tajnika u stranci”, odgovorili su na naš upit iz SDP-a.

“Ne znam tko je prije radio na tom mjestu. SDP ima pravo na kvotu zapošljavanja, a kako su imali ispražnjeno mjesto, zaposlit će mene”, rekao je Dragan Zelić.

Pokušao se zaposliti u DIP-u

Neslužbeno, pak, doznajemo da se Zelić pokušao zaposliti i u Državnom izbornom povjerenstvu na temelju svog skoro dvije decenije dugačkog iskustva u nadgledanju izbora. Međutim, odbijen je.

SDP je u velikim financijskim problemima, nedavno su dobili presudu da Slobodanu Ljubičiću, bliskom suradniku svog bivšeg člana Milana Bandića, moraju platiti 9,5 milijuna kuna duga za Bandićevu gradonačelničku kampanju 2009. godine. Uspjeli su s Ljubičićem dogovoriti da mu dug isplate u ratama, no u blagajni im je još uvijek propuh.

Stranka bez love

Iscrpilo ih je nekoliko uzastopnih kampanja na kojima nisu postigli uspjeh koji su željeli pa su se smanjile i uplate iz državnog proračuna. Prije godinu dana počeli su rezati plaće zaposlenicima, na što su ovi odgovorili osnivanjem sindikata. Zato nije ni čudo da su novog izvršnog tajnika, desnu ruku predsjednika Davora Bernardića, odlučili zaposliti u saboru kako ih ne bi koštao baš ništa.
Zelićev prelazak iz GONG-a u SDP otvara i prilično neugodnu političku temu, kako za tu nevladinu organizaciju, tako i za SDP. Naime, GONG već godinama optužuju da je satelit Socijaldemokratske partije. Ovim prelaskom dali su samo još jedan argument onima koji ih napadaju i vrlo vjerojatno će vjerodostojnost GONG-a biti još upitnija.

"Politika me zanima. Fajter sam i mislim da je moj angažman u SDP-u logičan", rekao je Zelić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.