SDP, Možemo, Nova ljevica i HSU zajednički idu na kotarske izbore u Splitu

Ilustracija: Pixabay

SPLITSKI SDP najavio je da će na predstojeće izbore za vijeća gradskih kotareva i mjesnih odbora izaći u koaliciji s Možemo, Novom ljevicom i Hrvatskom strankom umirovljenika (HSU).

Na taj način, kako navode, žele pridonijeti što većoj prisutnosti stranaka lijevog političkog spektra na temeljnoj lokalnoj upravnoj razini i provoditi zelene, održive politike za sve ljude na terenu.

Jedno od njihovih temeljnih opredjeljenja je i uključivanje građana u upravljanje gradom u gradskim procesima na svim razinama.

"Smatramo da su kotarski izbori iznimno važan kotačić u tom procesu, jer omogućavaju utjecaj na upravljanje najbližim i najneposrednijim okruženjem svakog Splićanina i ispunjavanje njihovih temeljnih društvenih potreba i interesa", navodi se u priopćenju koje su potpisali predsjednik splitskog SDP-a Damir Barbir i koordinatorica Možemo Split političke platforme Tamara Visković.

Građane pozvali da izađu na izbore u što većem broju

Poručuju da izbori u gradskim kotarevima i mjesnim odborima moraju dobiti mjesto koje im pripada, što uključuje kandidiranje kvalitetnih kadrova upućenih u svakodnevne potrebe građana i četvrti u kojima žive.

Građane su pozvali da u što većem broju iziđu na kotarske izbore i odluče o budućnosti svoga kvarta, a time i svoga grada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.