Savo Štrbac: Gdje je pravda za Srbe u smanjenju kazne Norcu?

PREDSJEDNIK dokumentacijsko-informacijskog centra Veritas Savo Štrbac komentirao je smanjenje zatvorske kazne za Mirka Norca zbog ratnog zločina u Medačkom džepu te je tu odluku Vrhovnog suda nazvao razočaravajućom i nepravednom.

> Ademi nevin, Norcu smanjena kazna za Medački džep

"Zaista je ovo žalosna kazna. I gdje je tu pravda za Srbe", upitao se Štrbac te dodao da ga ovakve kazne i neujednačeni kriteriji frustriraju, pišu srpski mediji. Hrvatski Vrhovni sud jučer je Mirku Norcu smanjio zatvorsku kaznu sa sedam na šest godina u slučaju Medački džep, a potvrdio oslobađajuću presudu za Rahima Ademija koji je uspio dokazati da je postojala dvostruka linija.

Ademi i Norac su se prema optužnici teretili za ratne zločine u Medačkom džepu od 9. rujna do 17. rujna 1993. godine kada je na tom području mučeno i ubijeno pet zarobljenih srpskih vojnika i 23 civila. "Oni zapravo koriste dvostruke standarde. Jedni su daleko stroži kada se sudi Srbima, a drugi su blaži kada sude pripadnicima svoje vojske", kazao je Štrbac koji tvrdi i kako je na tom području pronađeno i identificirano 88 žrtava zločina za koji su bili optuženi Norac i Ademi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.