Saudijski princ komentirao brutalno ubojstvo novinara

Screenshot: YouTube

SAUDIJSKI princ Bin Salman komentirao je ubojstvo novinara Jamala Khashoggija u saudijskom konzulatu. Khashoggi je, podsjetimo, brutalno ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu, a još nije poznato gdje mu je tijelo. Saudijska Arabija je danima nijekala da ima veze s njegovim nestankom da bi na kraju kazali kako je novinar ubijen u tučnjavi. Po njihovoj verziji, kojoj malo tko vjeruje, riječ je o nesretnom slučaju.

Saudijski princ i de facto vladar države kazao je da je ubojstvo novinara gnjusan čin. Dodao je kako će se svi odgovorni privesti pravdi.

On je, govoreći na konferenciji u Rijadu, kazao kako je "ovaj zločin bolan za sve Saudijce i sve ljude na svijetu".

"Saudijska Arabija poduzeti će sve potrebne mjere i dobro istražiti slučaj kako bi se postigao rezultat. Privest ćemo licu pravde sve one koji su odgovorni za ovaj gnjusan zločin i oni će biti dovedeni pred sud. U to nema dvojbe", kazao je, piše CNN.

Princ telefonski razgovarao s Erdoganom

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je telefonski razgovarao sa saudijskim prijestolonasljednikom Mohamedom bin Salmanom, prvi puta nakon ubojstva novinara Jamala Khashoggija, izvijestio je izvor iz ureda turskog predsjednika.

Tijekom razgovora na inicijativu princa prijestolonasljednika, kojeg turski tisak dovodi u vezu s ubojstvom, dvojica čelnika su razgovarala o zajedničkim naporima rasvjetljavanja svih aspekata ubojstva Jamala Khashoggija i mjerama koje treba poduzeti, rekao je taj izvor.

Turski šef države već je dvaput o slučaju Khashoggi razgovarao s kraljem Salmanom.

"Naša je zemlja odlučna ne dopustiti da se taj zločin gurne pod tepih, i ne dopustiti nikome, od naručitelja do izvršitelja, da izmakne pravdi", rekao je u srijedu turski predsjednik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.