Šatoraškom popu nakon statusa o Kolindi nestao profil s Facebooka

Screenshot: YouTube

NA FACEBOOKU više nema profila patera Ike Mandurića koji je široj javnosti poznat i kao šatoraški pop zbog svog angažmana za vrijeme šatoraškog prosvjeda 2015. godine.

Pater Ike Mandurić bio je prilično aktivan na Facebooku, a profil mu više nije dostupan, slučajno ili ne, dan nakon što je kritizirao Kolindu.

Kolinda je, podsjetimo, prije nekoliko dana za jedan časopis otkrila da prakticira jogu. Manduriću je to zasmetalo jer je joga, smatra on, protivna kršćanstvu.

"Užasno me žalosti što predsjednica, pričajući o svojoj privatnoj vjerskoj praksi joge, zapravo odvraća narod od Katoličke vjere. I tako puše u jedra trendu promicanja joge u škole, sport, i svagdašnji život, koja se inače sve više nameće i katoličkoj djeci, što je za nas veliki problem", napisao je Mandurić među ostalim.

Danas profila nema, a u ekstremno desnim krugovima se priča kako je Mandurić dobio naredbu s viših instanci da obriše Facebook profil jer je to navodno zatraženo od ljudi bliskih predsjednici.

Nazvao je moralno plitkom

Mandurić je Kolindu nazvao moralno plitkom.

"Užasno me žalosti što predsjednica, pričajući o svojoj privatnoj vjerskoj praksi joge, zapravo odvraća narod od Katoličke vjere. I tako puše u jedra trendu promicanja joge u škole, sport, i svagdašnji život, koja se inače sve više nameće i katoličkoj djeci, što je za nas veliki problem.

Ovaj skandal s promicanjem joge, dakako, posve obezvređuje ono nedavno pjevanje u eter pjesme 'Krist na žalu', jer se pokazuje da ono nije potkovano poznavanjem vlastite vjere, te je utoliko bilo obmanjujuće. Ovdje se svakako mora postaviti pitanje, nije li to zastranjenje u vjeri otišli i dalje, i do koje mjere?

I sad kako to ispraviti? Jedino što poželiš je da katolički narod lijepo prepozna ovu duhovnu plitkoću, i okrene se tome da pokuša pronaći nekoga drugoga tko razboritije i autentičnije živi domoljubne i kršćanske vrijednosti - ako takav postoji ili ako se takav pojavi?

Tko ne razumije narod, i tko nema iste ideale, ne može ga ni voditi", napisao je Mandurić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.