Sanader pozvao Hercegovce da spase Dubrovnik od komunističke vlasti

"NIJE svejedno tko će voditi Dubrovnik. Građani će u nedjelju birati hoće li to biti netko tko je istinski u službi građana ili oni koji su do jučer tvrdili da je Hrvatska bila agresor u BiH", rekao je sinoć šef HDZ-a Ivo Sanader na predizbornom skupu u Dubrovniku agitirajući za HDZ-ovskog kandidata za gradonačelnicu Dubrovnika Dubravku Šuicu te Nikolu Dobroslavića za dubrovačko neretvanskog župana.

Zaveli vas oni koji su Hrvatsku u BiH vidjeli kao agresora

Sanader koji je do sada u predizbornoj kampanji koristio retoriku kako će izbor SDP-ovih kandidata dovesti do ukidanja vjeronauka u školama, ponovljen je i danas, unatoč činjenici da je upravo zahvaljujući takvoj očito "nedovoljnoj" retorici HDZ izgubio sve velike gradove u Hrvatskoj. Predizbornu kampanju u Dubrovniku Sanader je još i pojačao napadima na oporbu, a bilo je jasno kako upravo od Hercegovaca očekuje da povuku za HDZ-ovske kandidate.

"U nedjelju od vas tražimo pobjedu za Dubravku Šuicu i Nikolu Dobroslavića. Kada je Dubrovnik bio napadnut, bila je napadnuta i Hrvatska. To govorim zato jer su neki naši birači bili zavedeni. Ne dajte da vas ponovno zavedu u nedjelju. Bili su zavedeni od onih koji su rekli da Hrvatska nije bila izvrgnuta agresiji nego da je Hrvatska bila agresor, koji su izjednačili agresora kojega je osudio cijeli svijet. Izjednačili su ga s Hrvatskom koja se branila", bio je žestok Sanader okarakteriziravši Vlahušića kao lažnog proroka jer se služi "lažima, neistinama i izmišljenim tobožnjim aferama"

Komunisti vladali, neće valjda opet

"Komunisti su vladali ovim gradom i Hrvatskom 45 godina. Od '90. više nisu na vlasti. Što nam je činiti u nedjelju? Nemojmo dopustiti da ponovno dođu na vlast Dubrovački izbori su izbori za Hrvate u Bih i protiv Hrvata u BiH", rekao je Sanader sinoć u Dubrovniku.

Podsjetimo, kandidat SDP-a i HNS-a za gradonačelnika Dubrovnika Andro Vlahušić bori se u drugom krugu protiv  kandidatkinje HDZ-a i HSS-a Dubravke Šuice, čija je vlast u proteklih osam godina bila opterećena aferama. U prvom krugu Vlahušić je osvojio pole-postion sa 42,91 posto osvojenih glasova, dok je Šuica imala 39,11 posto glasova. U županiji kandidat HDZ-a i HSS-a Nikola Dobroslavić, dugogodišnji načelnik Općine Dubrovačko primorje pomeo je svoje protukandidate u prvom krugu s 41,68 posto glasova, dok je njegova protukandidatkinja Mira Buconić s liste Stipe Gabrića Jamba imala malo više od 22 posto. HDZ osvojio je i najviše mandata u Županijskoj skupštini s 46,65 posto.

Skidaju table zabrane parkiranja

Recimo na kraju kako je HDZ za sada sigurno izgubio većinu u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika, nakon punih osam godina, kada se nezavisni Pero Vićan opredijelio za koaliciju SDP-a i HNS-a. On je jučer na konferenciji za novinare najavio skoro potpisivanje sporazuma dodavši kako je dosadašnja gradska vlast bila - loša.

No, da je voda zaista došla do grla što se tiče HDZ-a u Dubrovniku svakako je pokazatelj i činjenica kako je gradska vlast, svega tri dana prije izbora odlučila skinuti zabrane za parkiranje po Dubrovniku.



Šuica je ove zime tako donijela odluku da nema parkiranja uz staru gradsku jezgru te je ukinula sva parkirališna mjesta od Ilijine Glavice, do Boninova kako bi nametnula obvezu parkiranja u novosagrađenoj gradskoj garaži.

Mnogi su otvoreno kritizirali takvu odluku, pa je Šuica svega tri dana prije izbora ukinula dekret, a table zabrane se užurbano skidaju. Sada opet svi mogu za pet kuna po sati parkirati na obilježenim parkirnim mjestima.

I.Ć.
Foto: Admir Buljubašić, Željko Tutnjević (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.