Sanader podijelio packe Kosorici: Politiku ti vode mediji i policija

ODBJEGLI premijer Ivo Sanader prije sastanka predsjedništva HDZ-a u četvrtak kritizirao je premijerku Jadranku Kosor zato što je previše mlaka i dopušta da na ključne odluke utječu mediji, policija i istražitelji.

Sanaderova bijesa nije bio pošteđen niti ministar policije Tomislav Karamarko te je njega, uz premijerku, bivši premijer označio kao glavnog krivca za raskol u vladajućoj stranci, piše Jutarnji list. Usprkos bivšem premijeru koji očito još uvijek želi voditi politiku iz sjene, bliski suradnici Jadranke Kosor, navodno, tvrde kako premijerka želi riješiti probleme s kojima je suočena, uključujući i aferu u Podravci.

Premijerka ljuta zbog Sanaderovog uplitanja u njezin posao

Navodno je bivši premijer inicirao sastanak u četvrtak, ali sa namjerom da se odrede smjerovi stranke u pomoći predsjedničkoj kampanji Andrije Hebranga. Očito je Sanader zaključio kako Hebrang loše stoji u utrci za Pantovčak pa je želio pomoći u određivanju strategije daljnje kampanje. Bliski suradnici Jadranke Kosor tvrde kako je premijerka ljuta zbog ponovnog Sanaderovog upletanja u njezin posao.

Bivši premijer je na tom sastanku navodno rekao kako bi bila katastrofa za stranku da Hebrang ne uđe u drugi krug predsjedničkih izbora. Sanader je Hebrangu predložio promjenu slogana iz "Za europsku i ponosnu Hrvatsku", koji ima sada, u "Predsjednik građanin i gospodin". Navodno je HDZ-ovom predsjedničkom kandidatu zamjerio i gafove u kampanji, a predložio mu je da u javnim nastupima bude opušteniji i zabavniji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.