SAD uveo sankcije entitetima povezanima s Hamasom

Foto: EPA

Vlada američkog predsjednika Joea Bidena danas je uvela sankcije kojima je svrha prekid financija Hamasu, te ciljaju, između ostalog, na "tajni Hamasov investicijski portfelj", financijskog posrednika vezanog za Iran i virtualnu mjenjačnicu u Gazi.

Sankcije uvedene pod izvršnom odredbom vezanom za protuterorizam ciljaju devet pojedinaca i jedan entitet u Gazi te u državama koje uključuju Sudan, Tursku, Alžir i Katar, priopćilo je američko ministarstvo financija. 

"Nastavit ćemo poduzimati sve kako bismo Hamasovim teroristima oduzeli mogućnost da prikupljaju sredstva"

"SAD poduzima brze i odlučne akcije kako bi ciljao na Hamasove financijere i posrednike nakon njegovog brutalnog i nesavjesnog masakra izraelskih civila, uključujući djecu", rekla je ministrica financija Janet Yellen. 

"Nastavit ćemo poduzimati sve potrebne korake kako bismo Hamasovim teroristima oduzeli mogućnost da prikupljaju sredstva i da ih koriste za izvođenje zločina i teroriziraju narod Izraela", dodala je Yellen. 

Sankcije ministarstva dolaze u vrijeme dok je predsjednik Joe Biden u posjetu Izraelu te se susreo s premijerom Benjaminom Netanyahuom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.