SAD tužio TikTok zbog zadiranja u privatnost djece

Foto: Shutterstock

Američka vlada podnijela je novu tužbu protiv TikToka, optužujući tu kinesku tvrtku za nezakonito prikupljanje podataka o djeci i neučinkovitost u slučajevima kada su roditelji pokušali izbrisati račune svoje djece, prenosi BBC.

Ministarstvo pravosuđa priopćilo je da se praksa te društvene mreže svodi na "masovno" zadiranje u privatnost djece, prkoseći zakonima koji od internetskih tvrtki zahtijevaju da dobiju pristanak roditelja za prikupljanje informacija za osobe mlađe od 13 godina.

Dužnosnici su rekli da su tvrtka i matična tvrtka ByteDance "ponovni prijestupnici", ističući sličan slučaj pokrenut 2019.

TikTok je osporio tvrdnje i rekao da je "ponosan" na svoje napore da zaštiti djecu.

SAD već prijetio zabranom TikToka

Rekli su da su proaktivno uklonili maloljetne korisnike i da su dobrovoljno postavili zaštitu, kao što su zadana ograničenja vremena pred ekranom i dodatne zaštite privatnosti za maloljetnike.

"Ne slažemo se s ovim optužbama, od kojih se mnoge odnose na događaje iz prošlosti i postupke koji su činjenično netočni", rekao je glasnogovornik tvrtke.

"Ponosni smo na naše napore da zaštitimo djecu i nastavit ćemo ažurirati i poboljšavati platformu", dodao je.

Žalba pojačava pritisak na TikTok i kinesku matičnu kompaniju ByteDance, koje su se već borile sa SAD-om zbog zakona koji prijeti zabranom tvrtki u zemlji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.