Sabor oporbene prijedloge umjesto u hitnu poslao u redovitu proceduru

Foto: FaH

SABOR je danas dopunio dnevni red tekuće sjednice s deset novih točaka, a iako su svi prijedlozi upućeni u hitnoj proceduri, vladajuća je većina odlučila da će se na taj način raspraviti samo zakoni koje je predložila Vlada i izmjene Zakona o HNB-u koji je podnijelo 45 zastupnika, dok će se o ostalim prijedlozima provesti dva čitanja.

Glasovanje o hitnosti postupka predloženih zakona zatražio je HDZ-ov Ivan Šuker, koji je od Vlade i zastupnika zatražio da se drže saborskog Poslovnika i u skraćenoj proceduri predlažu samo zakone koji se usklađuju s europskim pravom i one kod kojih postoje opravdani razlozi za hitnost.

S njegovim mišljenjem suglasile su se i Dragica Zgrebec (SDP) i Anka Mrak Taritaš (HNS) koja je, međutim, upozorila da je za HNS-ov prijedlog izmjena izbornog zakona za lokalne izbore nužna hitnost, jer je do izbora preostalo nešto više od godine dana.

Većina je ipak odlučila taj zakon poslati u dva čitanja, kao i druge prijedloge koje je u proceduru uputila oporba.

Sabor je glasovao o ranije raspravljenim točkama, prihvatio je, među ostalim, paket financijskih zakona, a sjednicu će nastaviti u srijedu.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.