Sa ženom i sestrom starom susjedu ukrao 800 kuna, 18 dana kasnije starac preminuo

Foto: Hina

OPĆINSKO državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv Antona Š.(20), Jasminke L.(24) i Lorene O.(22), svi iz Saborskog, jer su 2. lipnja opljačkali svojeg 85-godišnjeg susjeda Branka O. Tužitelji su utvrdili da je trojka oko 14 sati upala u njegovu kuću tražeći da im posudi novac, a kada je on to odbio, srušili su ga na pod, držeći ga te mu iz džepa sakoa izvukli novčanik i uzeli 800 kuna, a potom pobjegli. Branka su ostavili u njegovoj kući s razderotinom iza lijevog uha, koju su mu pritom nanijeli.

Djed Branko nikada neće dočekati da njegovi pljačkaši odgovaraju za nepravdu koju su mu počinili, jer je 18 dana nakon prepada preminuo, javlja KAportal.

Okrivljeni Anton je u svojoj obrani naveo da je sa suprugom Jasminkom i sestrom Lorenom došao do Branka kako bi posudio novac, samo 200 kuna, ali ga on nije htio dati.

"Uhvatio sam ga za obje ruke, kako ne bi napao moju sestru i suprugu, a one su ga tada obje srušile na pod i uzele novac, 800 kuna, koje su potom podijelile. Nakon toga sam izašao van, jer mi je bilo žao Branka, jer mi je prvi susjed i poznajem ga od ranije", ispričao je istražiteljima Anton, priznajući da je imao saznanja kako je njegov brat ranije znao krasti novac istom susjedu.

Njegova supruga pravdala je svoje razbojništvo teškom bolešću svoga djeteta, rekavši da njezin suprug nije bio s njima, već da je starca svladala sa šogoricom, a tu priču je pokušala prodati i sama šogorica. No, tako nešto nije prošlo kod državnog odvjetnika, koji ih je za pljačku optužio svo troje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.