Ruske državne televizije otvoreno napadaju Crnu Goru: Ne putujte tamo, oni mrze Ruse

Foto: 123rf

NEDUGO nakon što je Sergej Lavrov, ruski ministar vanjskih poslova, izjavio kako Crna Gora ulaskom u NATO "žrtvuje" ekonomske odnose s Rusijom, ruske državne televizije počele su emitirati reportaže u kojima se pozivaju Rusi da ne putuju u Crnu Goru.

Državne televizije, TV Rusija i TV Zvezda ovih su dana od Crne Gore u svojim reportažama stvorile mjesto koje nikako nije poželjno za boravak, a pogotovo ne za odmor. Televizije navode kako ruski investitori napuštaju Crnu Goru i da se turizam gasi, javlja N1.

Upozorili na porast "rusofobije"

TV Rusija je objavila da je crnogorska Budva još nedavno bila "raj za ruske investitore ali se politika crnogorskih vlasti prema Rusiji počela mijenjati zbog čega je cijela turistička zona Crne Gore pala u tešku depresiju."

Upozoravaju gledatelje na povećanje kriminala, nečistoću plaža i "porast rusofobije" te savjetuju Rusima da ne dolaze u Budvu.

Zemlja puna opasnosti


TV Zvezda, koja je glasilo ruskog Ministarstva obrane, objavila je u subotu reportažu "Kriminal, minska polja i infektivne bolesti: Zašto Crna Gora postaje opasna za turiste". U njoj je Crna Gora od zemlje koja je smatrana "jednom od najprivlačnijih zemalja za turizam zbog nevjerojatne ljepote, predivnih plaža, dobre klime i razvijene infrastrukture", postala zemlja u kojoj boravak nije siguran zbog napada na spomenike bombama, bezrazložnih uhićenja Rusa i prijetnji masovnim protestima.

TV Zvezda je u svojoj reportaži upozorila Ruse da u Crnoj Gori trebaju izbjegavati razgovor s nepoznatim ljudima i odmarati samo na mjestima gdje ima policije. Upozoravaju da je priroda puna opasnosti poput morskih ježeva, meduza, otrovnih zmija i odrona kamenja, a da je voda u potpunosti nekvalitetna i nije za piće.

Turistička organizacija Rusije objavila je protekli tjedan kako je pretprodaja aranžmana za Hrvatsku i Crnu Goru povećana dva do tri puta u odnosu na prošlu godinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.