Roditelji Britt Lapthorne od australskih policajaca ne očekuju rješenje slučaja

OTAC UBIJENE australske turistkinje Britt Lapthorne polaže vrlo malo nade u mogućnost da dvojica australskih policajaca, koja su ovih dana krenula na put u Hrvatsku, riješe misterij smrti njihove kćeri, koja je poginula na ljetovanju u Dubrovniku u ljeto 2008. godine, prenosi danas australski list The age.

Dale Lapthorne je listu izjavio kako su početkom ovoga tjedna obaviješteni da će dvojica pripadnika Federalne policije Australije krenuti na desetodnevni put u Dubrovnik i Hrvatsku kako bi pokušali prikupiti što više činjenica vezanih uz njezinu smrt, no dodao je kako njegova obitelj nije previše optimistična u pozitivan ishod njihova boravka u Hrvatskoj.

Podsjetimo, 21-godišnja Australka nestala je pod misterioznim okolnostima u ljeto 2008. godine, otišavši iz jednog dubrovačkog disko-kluba s grupom vršnjaka, nakon čega joj se izgubio trag. Njezino je tijelo pronađeno nakon više od mjesec dana u dubrovačkoj uvali Danče, no obdukcija zbog lošeg stanja tijela nije pouzdano mogla utvrditi uzrok smrti, zbog čega je ostalo neotkriveno je li djevojka izgubila život uslijed nesretnih okoolnosti ili je ubijena. Nakon što su ostaci nesretne djevojke prebačeni u Australiju, ništa uspješniji u utvrđivanju istine nisu bili ni tamošnji patolozi.

Obitelj Lapthorne je od samog početka upućivala ozbiljne kritike na račun odnosa hrvatske policije prema nestanku, a potom i smrti njihove kćeri, izražavajući nezadovoljstvo njihovim radom i profesionalnim pristupom slučaju. Australski mediji prenose kako su čak i hrvatski dnevni listovi o slučaju pisali kao o "vrlo traljavo odrađenom policijskom poslu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.