Riječki SDP: Da je Vanity Fair birao po taštini, Kosorica bi bila prva

"JADRANKA KOSOR je sigurno ponosna što ju je Vanity Fair uvrstio među 11 najmoćnijih žena na svijetu. Po taštini bi vjerojatno bila prva na svijetu, ali za građane Hrvatske to je sasvim beskorisno", oštro je Željko Jovanović napao premijerku na konferenciji za novinare koju su riječki SDP-ovci upriličili povodom prve godišnjice Kosoričine vlasti.

Jovanović je podsjetio kako je u Kosoričinih 365 dana nestalo sto tisuća radnih mjesta, a proračun je u prvih šest mjeseci ove godine čak osam milijardi kuna u minusu! "Ona je prvu godinu svoje vlasti potrošila uzaludno", kaže Jovanović koji vjeruje da su najbolja šansa za oporavak Hrvatske izvanredni izbori.

"Neće nas spasiti turistička sezona, ona može samo HDZ-ovim dužnosnicima još koji mjesec osiguravati privilegije. Spas za ovu zemlju su izbori i pobjeda SDP-ove koalicije", rekao je Jovanović pa dodao da je "Kosorica možda dobra zapisničarka i spikerica, ali je nedorasla funkciji premijerke".

Ništa blaži prema Kosorici nije bio ni Slavko Linić, koji je premijerki svojedobno obećao nenapadanje i mir za provedbu nužnih gospodarskih poteza, ali od te je taktike odustao nakon što je shvatio da gospodarstvo tone sve dublje. "Minusi se mjere u milijardama i zbog toga ova Vlada ne može dobiti prolaznu ocjenu. 365 dana je izgubljeno jer nismo dobili nikakva nova rješenja", kaže Linić.

"Jadranka Kosor ne može uspjeti jer samo nastavlja politiku Ive Sanadera i koristi se istim ljudima i istim mentalnim sklopom", kaže Luka Denona koji poručuje da samo socijaldemokrati mogu vratiti politički legitimitet pojmu jednakosti građana kojeg u Hrvatskoj više nema.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.