Republikanski senatori uputili žene da "idu na pobačaje u zoološki vrt"

Screenshot: YouTube
 
DVOJICA republikanskih senatora u Missouriju izazvali su zgražanje izjavom da bi za žene bilo bolje obavljati pobačaje u zoološkom vrtu nego u klinici, piše Independent.
 
Tijekom debate o povećanju poreza koje bi išlo u korist Zoološkom vrtu St. Loius, senator Bob Onder pokušao ga je povezati s gradskim propisom koji bi zabranio poslodavcima i stanodavcima diskriminaciju žena koje obave pobačaj.

Zoološki vrt ili "Srednjezapadno gradsko utočište za pobačaje"
 
Onder je predložio dopunu prijedlogu o povećanju poreza koja kaže da bi zoološki vrt trebao promijeniti ime u "Srednjezapadno gradsko utočište za pobačaje".
 
Senator Wayne Wallingford također je predložio ženama da idu u zoološki vrt na pobačaje "jer znaju da će tamo biti sigurnije".
 
Usporedio pobačaj s eutanazijom životinja
 
Onder je čak usporedio pobačaj s uspavljivanjem životinja. Državni zakon propisuje period čekanja od 3 dana u kojemu žene obavezno idu na državno savjetovanje gdje ih se nagovara da odustanu od pobačaja.
 
Onder je izjavio da bi taj period trebao trajati duže jer "čak i životinje u zoološkom vrtu čekaju 5 dana na eutanaziju".
 
Klinika za pobačaje u St. Louisu jedina je takva klinika u cijeloj državi Missouri zbog strogih zakona i ograničenja pobačaja. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.