Razočaranje u HDZ-u, pale ostavke: "Šef stranke u pregovorima nije nijednom nazvao Anju Šovagović"

Foto: Facebook/Odbor za kulturu HDZ-a

NAKON što se jučer definitivno doznalo koji su kandidati za ministre "izvisili" kako se može čuti mnogi su ostali razočarani, no neki od njih su to i javno dali do znanja.

Tako je profesor Jure Zovko koji predaje na Fakultetu u Zadru podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Odbora za kulturu HDZ.

Taj potez povukao je nakon što Anja Šovagović-Despot nije imenovana novom ministricom kulture iako se najmanje zadnjih godinu dana u javnosti govorilo kako je ona siguran izbor za tu funkciju.

Svoje ostavku javno je objavio na Facebooku.

"Vrh HDZ-a nije prepoznalo kvalitetu Odbora"

"Prije pet minuta nazvao sam Anju Šovagović i podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Odbora za kulturu HDZ.

Razlog je što Vrhovništvo HDZ-a nije prepoznalo kvalitetu i stručnost Odbora, a smatram pomanjkanjem kulture da šef stranke tijekom pregovora i razgovora nijednom nije nazvao gospođu Šovagović da se s njom posavjetuje tko bi bio prikladan kandidat(kinja) za minstr(icu)a.

Napominjem da je HDZ-ov odbor jednoglasno za ministricu predložio gospođu Anju Šovagović", napisao je Zovko.

Dodajmo još i kako je gotovo siguran kandidat za ministra zdravlja Ante Ćorušić podnio ostavku na mjesto HDZ-ovog Odbora za zdravstvo.

 

 

Prije pet minuta nazvao sam Anju Šovagović i podnio ostavku na mjesto podpredsjednika Odbora za kulturu HDZ.Razlog je š...

Posted by Jure Zovko on Thursday, January 21, 2016
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.