KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Ravnatelj bolnice u kojoj je 20 zaraženih: Nekolicina njih ima vrlo blage simptome

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U DVIJE zagrebačke bolnice dogodio je priboj koronavirusa. U Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan zaraženo je četvero djelatnika i 16 pacijenata. U KBC-u Sestre milosrdnice zaražena je  liječnica koja je ondje radila na odjelu za onkologiju i nuklearnu medicinu.

Odjel za palijativno liječenje bolnice Sveti Ivan je zatvoren, a prostori dezinficirani.

>> Korona u dvije zagrebačke bolnice, zaraženo petero djelatnika i 16 pacijenata

Igor Filipčić, ravnatelj Psihijatrijske bolnice, kazao je za HRT da je Odjel izoliran, da su svi zbrinuti i da su im simptomi blagi.

"Sinoć smo saznali da je jedan djelatnik odjela za produženo liječenje pozitivan, ali bez značajnih simptoma. Odmah smo u dogovoru s epidemiološkim službama poduzeli sve mjere, osigurali smo odjel i proveli testiranje. Rano jutros smo testirali 60 ljudi, od toga 23 djelatnika Odjela za produženo liječenje i 37 pacijenata. Od toga imamo 4 djelatnika koji su pozitivni i koji su poslani kući s obzirom na to da nemaju simptome, i imamo 16 pacijenata koji su zaraženi. Uglavnom svi su dobro, svi se dobro osjećaju, imaju i dalje dobru skrb, nekolicina njih ima vrlo blage simptome, blagu temperaturu i plan je da se njih 4 ili 5 njih koji imaju simptome ujutro prebace u Infektivnu kliniku s obzirom na to da su u pitanju kronični, teški bolesnici s nizom komorbiditeta u odmakloj životnoj dobi i potrebna im je skrb", rekao je Filipčić.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.