Ratne trube: SAD spreman za vojnu akciju protiv Irana?

AKO SE pita bivšeg direktora CIA-e Michaela Haydena onda je i više nego izgledno kako će SAD uskoro pokrenuti vojnu akciju protiv Irana i to zbog toga jer službeni Teheran nastavlja razvijati svoj sumnjivi nuklearni program. Naime, bivši šef CIA-e izjavio je u jednoj od emisija CNN-a kako se vojna akcija sada "neumoljivo" nameće i to zbog toga jer će Iran uskoro izraditi sve komponente za atomsku bombu, koju kaže Hayden, ipak neće sastaviti.

Haydenovo mišljenje izazvalo je i reakciju visokih američkih dužnosnika koji kažu da je vojna akcija i dalje opcija ako sankcije ne uspiju odvratiti Iran od razvoja nuklearnog oružja.

Zanimljivo je naglasiti kako je samo prije par dana o izglednoj američkoj vojnoj akciji pisao i ugledni Time koji je na kraju ipak zaključio da je "vitlanje sabljom prema Iranu samo poruka koju SAD nastoji poslati Irancima: vrijeme je da se to pitanje riješi".

"Moguće je isto tako da vitlanje sabljom nije blef, već da SAD stvarno neće tolerirati nuklearni Iran i spreman je učiniti nešto grozno da ga zaustavi", stoji na kraju teksta u uglednom Timeu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.