Uskoro izbori u splitskom SDP-u, evo tko će se suprotstaviti Bernardićevom kandidatu

Foto: FaH/Privatni album

POVJERENIK splitskog SDP-a Zvane Brumnić raspisao je izbore koji će se održati 25. studenog. Kandidaturu je istaknuo odvjetnik Ivan Čizmić (na slici), za koga se računa da pripada vladajućoj struji predsjednika Davora Bernardića.

Izvjesno je da će imati najmanje dva protukandidata, Stivena Vladislavića, koji bi trebao nastaviti tamo gdje je završio posljednji predsjednik splitskog SDP-a Darko Parić te Gorana Kotura, koji je svojedobno bio za Bernardića, no u međuvremenu je odabrao svoj put.

Špekulira se i o mogućoj kandidaturi direktora Parkova i nasada Zorana Barca, koji je svojedobno imao i gradonačelničkih aspiracija pa se povukao kada mu je bivši šef Baldasar rekao da se ne slaže s njegovom kandidaturom. Barcu se ionako ne daju prevelike šanse u srazu s ostalim kandidatima.

Čizmić zaziva snažan entuzijazam i mukotrpni rad

Kandidati moraju inače pokupiti 58 potpisa za kandidaturu. To je 10 posto članova splitskog SDP-a, organizacije koja je voljom Zorana Milanovića, a uz podršku Ranka Ostojića i Branka Grčića raspuštena 2016. godine nakon što je Baldasar zatražio novac za kandidaturu za još jedan mandat.

Davor Bernardić raspustio je, pak, predsjedništvo i za povjerenika odredio glavnog tajnika stranke Brumnića. Tajniku se i nije dalo previše srljati u izbore, no članstvo je izvršilo pritisak tako da su izbori na koncu raspisani.

"Samo snažnim entuzijazmom i mukotrpnim radom na rješavanju nagomilanih problema grada Splita možemo ponovno postati najjača politička opcija u Splitu. Nužan je zaokret u politici gradske organizacije kako bi splitski SDP ponovno postao prepoznatljiv po čvrstom zalaganju za socijaldemokratske vrijednosti i ideale", objavio je danas Čizmić uz vijest da je prikupio dovoljno potpisa i predao kandidaturu za predsjednika stranke u Splitu.

Kako doznajemo, Ranko Ostojić nema se namjeru miješati u ove izbore u Splitu. Navodno mu je interesantnija županijska organizacija, što znači da će se namjeriti na megdan sa Arsenom Baukom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.