Radnici Željezare Split započeli štrajk glađu

RADNICI Željezare Split započeli su ponovo štrajk glađu. U jutarnjim satima 20-tak radnika je ušlo u salu uprave i onjde započelo svoj prosvjed koji "neće okončati dok se ne ispune njihovi zahtjevi".

Radnici traže pismena jamstva o hitnom početku proizvodnje, raskid ugovora s poljskim Zlomrexom i isplatu cijelih plaća, a ne minimalaca za studeni i prosinac. Istovremeno s radnicima u Splitu, četvero sindikalnih povjerenika u Željezari je ispred zgrade Ministarstva gospodarskih poslova u Zagrebu započelo štrajk glađu.

Spremni spavati i ispred zgrade

Radnici su poručili da stalno dobivaju podršku svojih kolega, a da tijekom dana očekuju i dolazak kreveta u prostor u kojem se nalaze. Radnici su najavili da će, ako im se ne dopusti da krevete Crvenog križa, unesu u salu - spavati vani.

Radnici su pozvali predstavnike županije i kaštelanskog gradonačelnika da ih dođe posjetiti kao i ministra Polančeca i premijerku Kosor.

Podsjetimo, tijekom jučerašnjeg boravka u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u dva, Tonči Mužić je naglasio da su prazni pogoni žalosni i jadni, ali je izrazio i nadu da firma može živjeti od njihovog rada. "Sva infrastruktura za rad i proizvodnju postoji, ali očito nekome odgovara da ne radimo i da se uvozi materijal potreban za izgradnju primjerice, hrvatskih autocesta".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.