Puhovski: Anušić jedini ima šanse protiv Milanovića

Screenshot: HRT/HTV

Politički analitičar Žarko Puhovski gostovao je jutros u HTV-ovoj emisiji Studio 4. Kazao je kako bi pokušaj atentata na Donalda Trumpa mogao poslužiti kao povod Demokratskoj stranci da odabere zamjenskog kandidata za Joea Bidena. 

Puhovski tvrdi kako Biden nakon najnovijih događaja ima još manje izglede protiv Trumpa. Odgovarajući na pitanje može li Biden išta napravi, Puhovski je naglasio kako Biden nije ništa mogao napraviti ni prije tri dana, a sad pogotovo ne može ništa. 

"Ovo bi mogao biti formalni povod za Demokratsku stranku da se odluči nabrzinu promijeniti kandidata, ali to moraju napraviti u narednih četiri-pet dana. Nakon toga je prekasno. On ne može s Trumpom izaći na kraj ni u normalnim okolnostima", rekao je.

"Milanović je uveo tip psovačkog obraćanja"

Komentirao je i J. D. Vancea, Trumpovog kandidata za potpredsjednika koji je nekada bio žestoki kritičar Trumpa. Puhovski je objasnio da Trumpu dobro ide pa sad svi pokušavaju doći u šator pobjednika.

Govoreći o "trumpizmu" kao radikalnom političkom diskursu Puhovski se osvrnuo i na predsjednika Zorana Milanovića. Naglasio je da je Milanović uveo "taj tip psovačkog obraćanja". Napomenuo je kako se Milanović ne libi reći nekome što ga ide, ali uvijek ima dva "K" ograničenja - Kaptol i Kremlj.

"On ima, i ne bez vraga, nije to neracionalno, veliko poštovanje prema moći Rusije. I na to ima pravo. On često ima pravo. Međutim, to kako on ima pravo izvodi na način koji ukida mogućnost da bude u pravu s obzirom na racionalni dijalog", upozorio je. 

"Anušić ima podršku jake struje u HDZ-u"

Milanović je izjavio kako bi bilo "fora" da mu premijer Andrej Plenković bude protukandidat na predsjedničkim izborima. Puhovski smatra kako je to "kao da pozivate Luku Modrića da malo igra u Kustošiji". Predviđa kako HDZ-ov ministar obrane Ivan Anušić jedini ima šansu protiv Milanovića.

"Prvo, zato što ima background koji Milanović nema. To znači borbeni, to znači iz rata. Drugo, zato što ima verbalne sposobnosti kakve većina drugih nema, dakle, u stanju je odbrusiti. I treće, zato što je u najmanju ruku nekoliko tjedana Milanović pokazivao spremnost i sposobnost da s njim surađuje", rekao je. 

Zaključio je kako Anušić ima podršku jake struje u HDZ-u te da bi Milanović protiv njega morao "ići na psovanje".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.