Pucnjava kod Zadra: Potegnuo pištolj na braću zbog duga, pohrvali se pa pogodio vlastiti auto

ZADARSKA policija sumnjiči 28-godišnjaka iz Zadra da je jučer oko 11.55 sati ušao u dvorište obiteljske kuće 30 godišnjaka i njegovog 27 godišnjeg brata u mjestu kraj Zadra te zatražio od 27 godišnjaka da mu vrati dug od prije nekoliko godina, nakon čega je došlo do pucnjave.

Nakon kraćeg verbalnog, a potom i fizičkog sukoba, 28-godišnjak je iz vozila koje je parkirao na cesti ispred kuće uzeo pištolj i uperio ga u pravcu 27-godišnjaka, na što je reagirao njegov brat te je došlo do međusobnog naguravanja.

Tom prilikom je pištolj opalio jedan metak koji je pogodio i oštetio zadnje vjetrobransko staklo na osobnom vozilu kojim se dovezao Zadranin. Nakon ovog incidenta stariji brat mu je vratio pištolj koji mu je oduzeo te se udaljio od njega u društvu mlađeg brata.

Tijekom kriminalističke obrade od 28-godišnjaku je oduzet pištolj i sedam komada pripadajućeg streljiva kojeg ilegalno posjeduje.

Policija navodi kako će po završetku kriminalističke obrade protiv Zadranina biti podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Protupravne naplate u pokušaju te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju i prekršaja protiv javnog reda i mira, odnosno neovlaštenog pucanja. 

C.D.
Foto: Ilustracija

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.