Prvi čovjek ISIL-a objavio novu snimku, prvu u godinu dana

Foto: EPA

TERORISTIČKA skupina ISIL objavila je audioporuku koja navodno potječe od njihovog vođe Abu Bakr al-Baghdadija, piše CNN.

U poruci, prvoj od rujna prošle godine, muškarac se obraća pobornicima ISIL-a. Na snimci nisu navedeni ni datum ni vrijeme njenog snimanja, ali čini se da se odnosi na nedavne događaje, uključujući pritvaranje američkog pastora u Turskoj. 

ISIL je izgubio većinu teritorija koji je kontrolirao u Siriji i Iraku, a prošle su godine njegovi pripadnici istjerani iz nekadašnjih uporišta, gradova Raqqe i Mosula, odakle je Baghdadi 2014. godine proglasio kalifat.

Glava mu vrijedi 25 milijuna dolara

"Mudžahedini ne mjere pobjedu ili poraz na osnovu krađe gradova i superiornosti u zraku, interkontinentalnih projektila ili pametnih bombi", izjavio je navodno Baghdadi.

Njegova glava ucijenjena je na 25 milijuna dolara, a u prošlosti su se pojavljivale informacije da je ranjen, pa čak i ubijen.

ISIL-ovi mediji su ranije ove godine priopćili da je Baghdadijev sin ubijen u "operaciji komandosa" u sirijskoj provinciji Homs. U izvještaju UN-a ranije navedeno je da se u Siriji i Iraku trenutno nalazi između 20.000 i 30.000 pripadnika ISIL-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.