Boban o proračunu svoje županije od 336 mil. eura: On je razvojni i socijalni

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

Skupština Splitsko-dalmatinske županije danas je prihvatila proračun za 2024. godinu težak 336 milijuna eura. Proračun je podržalo 26 vijećnika, pet je bilo protiv, a četiri su bila suzdržana.

Glasanju je prethodila višesatna rasprava, tijekom koje je podneseno pedesetak amandmana, od kojih je prihvaćeno njih 17.

Župan Boban: Proračun je razvojni i socijalni

Zadovoljstvo prihvaćenim proračunom izrazio je župan Blaženko Boban, koji je naglasio da je proračun za 2024. za osam milijuna eura veći od ovogodišnjeg.

Proračun je, po njegovim riječima, razvojni i socijalni. Njime će biti završeni svi strateški projekti u Splitu te luka Milna na Braču i školska dvorana u Šestanovcu, a započet će gradnja luke u Bolu na Braču te u Krilu Jesenica, istočno od Splita.

"Ovim proračunskim sredstvima završit ćemo prvu fazu Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Lećevica", ustvrdio je Boban.

Prilikom prihvaćanja amandmana na proračun nije se, kaže, gledalo iz koje su stranke predlagači, nego što je u interesu žitelja Splitsko-dalmatinske županije.

Vidak iz oporbe: Iz ovog proračuna vidljivo je da taj Centar u Lećevici neće biti završen za dvije godine

Kristina Vidak iz oporbene stranke Direktno (bivše stranke Pametno za Split i Dalmaciju) rekla je da je dvoje vijećnika te stranke bilo suzdržano jer nisu zadovoljni rješavanjem problema izgradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Lećevica.

"Iz ovog proračuna vidljivo je da taj Centar u Lećevici neće biti završen za dvije godine, koliko još može trajati odlagalište Karepovac u Splitu", kazala je.

Dodala je i kako su vijećnici stranke Direktno zadovoljni što je proračunom previđen početak gradnje skloništa za životinje.

Prihvaćeni amandmani

"Također smo zadovoljni što je prihvaćen naš amandman koji se odnosi na preventivne mjere kojima bi se povećala sigurnost na cestama", kazala je.

Predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić izvijestio je da je prihvaćen i njegov amandman koji se odnosi na izvanškolske aktivnosti učenika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.