Propusnice ostaju i nakon 11. svibnja, Plenković objasnio kako će funkcionirati

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

VLADA je u prihvatila zaključak o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti covid-19, kojim se propisuje postupno popuštanje uvedenih mjera, i to od ponedjeljka, 27. travnja, te 4. i 11. svibnja.

Propusnice koje sad treba imati da bi se putovalo među županijama i dalje vrijede u prvoj i drugoj fazi. U trećoj fazi doći će do promjene. No kako se moglo zaključiti, one ni tada neće biti potpuno ukinute.

"Proširit će se opseg razloga za izdavanje propusnica. One ostaju kao pravilo, ali opseg pravila da ih netko dobije će biti povećan uz praćenje epidemiološke slike", rekao je Plenković.

Drugim riječima, bit će ih lakše dobiti.

"Primjerice, ukoliko do tog trenutka se epidemiološka slika popravi, vi želite iz Krapine otići u Vodice jer ste tamo rezervirali hotel, koji će raditi u tom trenutku, ako želite ići na sedam dana, pokažete rezervaciju i vi ćete za to dobiti propusnicu. Dakle, možete otići iz Krapinsko-zagorske u Šibensko-kninsku", rekao je Plenković.

Dakle, one ostaju i nakon 11. svibnja.

"One ostaju kao mehanizam. U slučaju pogoršanja, moramo ih imati. One su se u našoj analizi protekla dva mjeseca pokazale izrazito korisne jer su ograničile jedan od načina kako se virus prenosi, a to su kontakti i mobilnost", rekao je.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.