Propao pokušaj Jerka Lijanovića da blokira cestu prema Dubrovniku

SAMO dvadesetak prosvjednika pridružilo se danas oko podneva dopredsjedniku Narodne stranke Radom za boljitak Jerku Ivankoviću-Lijanoviću u njegovom pokušaju da blokadom jadranske magistrale od Neuma prema Dubrovniku izrazi svoje nezadovoljstvo ponašanjem HDZ-a Hrvatske i BiH.

Najavljeni Lijanovićev pokušaj spriječio je i odred redovne policije iz Neuma i nekoliko specijalaca iz Mostara, koji su stigli kako bi spriječili eventualne sukobe i pokušaj obustave prometa, no strah je bio neopravdan i, kako navodi Jutarnji list, normalna cestovna komunikacija između Dubrovnika i Neuma ni jednog trenutka nije dovedena u pitanje.

Novi izborni zakon diskriminirajuć prema Hrvatima u BiH, tvrdi Lijanović

Lijanović je na skupu izjavio da je ogorčen ponašanjem HDZ-a Hrvatske, ali i onoga u BiH prema Hrvatima u toj zemlji, kojima će se prema novom izbornom zakonu dopustiti glasanje na hrvatskim izborima isključivo u diplomatsko-konzularnim predstavništvima. On tvrdi da će u tom slučaju samo u konzulatu u Mostaru glasati oko 120.000 ljudi, što je, prema njegovim riječima, nedopustivo i diskriminirajuće prema hrvatskim državljanima koji imaju prebivalište u BIH.

"Nije nam namjera zatvarati prometnice, nego želimo ovo iznimno važno pitanje za Hrvate u BIH riješiti dijalogom", kazao je Ivanković-Lijanović, no slab odziv njegovoj akciji očit je pokazatelj da on nema značajniju podršku u Neumu.

U isto je vrijeme ministar MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Zoran Krešić, koji je zajedno s neumskim policajcima izašao na teren, izjavio da Lijanović nije pokušavao prekinuti prometnu komunikaciju te da bi ga policija sigurno spriječila da je takvo što pokušao. On je podsjetio da za područje Neuma vrijede uvjeti slobodne komunikacije na temelju dogovora između Hrvatske i BiH.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.