Pronašli smo izgubljenu jamstvenu karticu HDZ-a

BILO JE TO ne tako davno, 2003. godine kada je razdragani Ivo Sanader, kao šef HDZ-a, okupljenom mnoštvu diljem Hrvatske dijelio tzv. jamstvene kartice u kojima je garantirajući svojim imenom i prezimenom te svojom čašću kao predsjednik "povijesne i najuglednije" hrvatske političke stranke za pet stvari od kojih neće odustati ni po - cijenu života.

HDZ prije sedam godina: Nećemo vas odvesti u stečaj

"Sveti ciljevi" HDZ-a od kojih oni nikada neće odustati bili su smanjenje poreza, gospodarski rast, rast zaposlenosti, rast standarda i članstvo u Europsku uniju i NATO. "HDZ jamči", za mnoge je davne 2003. godine bio glavni i odlučni poziv uz "HDZ zna", da zbaci "trećesiječanjsku vlast", a posebno su tada upečatljivo zvučale riječi glavnih HDZ-ovaca kako oni "za razliku od drugih, Hrvatsku neće odvesti u stečaj".

No, od tada, jamstvenoj kartici, sa koje se smiješilo Sanaderov lik izgubio se svaki trag. Nestala je s plakata, izbrisana je sa službenih stranica HDZ-a, a kada pitate bilo koga u toj partiji od portira pa do glavnog tajnika reći će vam kako ne zna gdje je. Štoviše, mnogi kažu kako je to bilo tako davno da više nije ni istina.

Mi smo je, međutim, pronašli. Iz ropotarnice političke zbiljnosti, ispod svih obećanja blagostanja, parola i izjava kako krize zapravo nema, uspjeli smo izvući zaboravljenu jamstvenu karticu. Olinjala kartica stajala je između nedavne izjave Jadranke Kosor kako se u PDV neće nikada i nikako dirati upravo pored obećanja da nema promjena u braniteljska prava i mirovine pa smo je jedva primijetili. Krajičkom oka.  

Uglavnom pročitajte što je HDZ tada jamčio i obećavao da od toga neće odstupiti.

SMANJENJE POREZA
Smanjit ćemo poreze i tako ojačati poduzetništvo, poljoprivredu i domaću proizvodnju.
Za razliku od drugih, mi ćemo ukloniti birokratske prepreke i omogućiti jednake uvjete svima

GOSPODARSKI RAST Ulagat ćemo u znanost i tehnologiju, potaknuti izvoz i uvesti red u državne financije. Za razliku od drugih, mi Hrvatsku nećemo odvesti u stečaj.

RAST ZAPOSLENOSTI
Povećat ćemo zaposlenost snažnim novim gospodarskim programima.  Za razliku od drugih, mi mlade ljude nećemo odvesti u budućnost bez nade.

RAST STANDARDA
Povećat ćemo standard boljom brigom za obitelj i umirovljenike, većim ulaganjem u školstvo i zdravstvo i poštovanjem hrvatskih branitelja. Za razliku od drugih, mi ćemo Hrvatskoj vratiti dostojanstvo.

ČLANSTVO U EUROPSKOJ UNIJI I NATO-u Ubrzat ćemo ulazak Hrvatske u EU I NATO. Za razliku od drugih, koji su ugrozili naš napredak svojom neodlučnošću i nesposobnošću.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.