Profil Ivana Đakića nestao s Facebooka

Foto: Robert Anic/PIXSELL

PROFIL Ivana Đakića, sina HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića, nestao je s Facebooka. 

Njegov profil, na kojem je i objavio odvratnu fotografiju na kojoj ustaša u rukama drži odrubljenu glavu Srbina, više nije dostupan od kasnih popodnevnih sati. 

Zbog gnjusne slike koju je objavio u utorak, na pravoslavni Božić, uz poruku "Svim 'prijateljima' srbićima sretan božić", Đakić je uhićen i proveo je noć na policiji. Jučer ga je Županijski sud u Bjelovaru pustio na slobodu iako je DORH tražio da se Đakiću mlađem odredi jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju.

Dok je u zgradi suda čekao odluku, Đakić se smijao, kroz prozor prema novinarima podizao palce gore i smijuljio se gledajući u mobitel. 

Za sve okrivio medije

U izjavi nakon puštanja na slobodu za sve okrivio medije.

"Meni je žao da se to dogodilo, ali svi griješe. Da nisam to ja objavio, da je netko drugi objavio, ne biste vi ni digli prašinu, tako da eto", rekao je Đakić. 

Za Đakića, koji je nakon što je objavio gnjusnu sliku Indexu sve odmah skrušeno priznao i na sve se načine pokušao opravdati i ispričati, sudeći prema onome što je jučer rekao nakon izlaska sa suda, nije problem u onome što objavio, nego je, u njegovoj verziji stvarnosti, problem samo to što je on to objavio. 

HDZ-ovac na Đakićevom Fejsu: Dobro si Srbadiji čestita, ko ih j..., Đakić: Živio

Da se baš i ne kaje iskreno, govori i njegov odgovor na jedan komentar koji se jučer pojavio na njegovom Facebook profilu. 

"Nisi ti za Audia ti si tikva za Merđu. Pozz od Brata iz HDZ-a Split. Dobro si Srbadiji čestita ko ih j...", napisao je Ivan iz Splita čiji komentar prenosimo bez intervencija.

"Pozdrav brate, živio!", napisao mu je mlađi Đakić. Da potvrdi da se slaže s tezom o tome da je "dobro Srbadiji čestita", Đakić je komentar imenjaka iz Splita i lajkao.

Kasnije je komentar obrisao. Sada je uklonio i profil. 

Video: Pogledajte što je Ivan Đakić izvodio u zgradi suda

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.