Privremeni upravitelj Zadarske biskupije: Više puta sam obavljao egzorcizam

PRIVREMENI upravitelj Zadarske nadbiskupije, msgr. Milivoj Bolobanić, danas se osvrnuo na medijske napise kako je egzorcist te ih opovrgnuo, ali je potvrdio kako je više puta obavljao egzorcizam.

"Nisam egzorcist jer u Hrvatskoj nema službeno imenovanog egzorcista, ali kad god se pojavi potreba za egzorcistom, to se radi, imao sam takav slučaj više puta", kazao je danas msgr. Bolobanić te dodao kako će, nakon smrti msgr. Ivana Prenđe, dužnost privremenog upravitelja obavljati oko pola godine, sve do izbora novog nadbiskupa.

"Mislim da neću biti izabran za nadbiskupa"

Bolobanić je kazao kako tijekom svog privremenog statusa upravitelja nadbiskupije može obavljati sve poslove koje obavlja i nadbiskup, jedino što ne smije rediti svećenike. Privremeni upravitelj Zadarske nadbiskupije iznenađen je izborom na svoju novu dužnost, jer je očekivao da će šesteročlano vijeće koje je biralo, izabrati nekoga iz svojih redova.

"Glasanje je bilo tajno i ne znam što ih je navelo da me izaberu. Pretpostavljam da je moje petogodišnje iskustvo generalnog vikara Zadarske nadbiskupije u teškom poslijeratnom razdoblju od 1996. do 2001. godine presudilo u toj odluci", kazao je Bolobanić te dodao kako smatra da neće biti imenovan biskupom zato što je već čovjek u godinama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.