Pritvoren vozač koji je naletio na djecu na biciklu pa pobjegao

Ilustracija: Hina

PROTIV 77-godišnjeg vozača koji je u srijedu navečer kod Koprivnice naletio na dvojicu dječaka na biciklu i jednog teško ozlijedio policija je podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje da je izazvao prometnu nesreću u cestovnom prometu i nije pružio pomoć, protiv 77- godišnjeg osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku. Vozač nije bio pod utjecajem alkohola, izvijestila je u petak ujutro koprivničko-križevačka Policijska uprava.

Dječak teško ozlijeđen

Teško ozlijeđeni devetogodišnji dječak u četvrtak je iz koprivničke bolnice prebačen u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti te je u poslijepodnevnim satima podvrgnut neurokirurškoj operaciji nakon koje mu je stanje bilo stabilno, ali je i dalje životno ugrožen. Osmogodišnjak je prošao bez ozljeda

Vozač  je u srijedu nešto prije 19 sati naletio na njih na biciklima u mjestu Goričko i zatim pobjegao, no uhićen je te večeri. 

Zbog neprilagođene brzine sletio je sa županijske ceste u južni odvodni kanal, a zatim se vratio na cestu gdje je u zanošenju udario prvo u jedno dijete na biciklu, a zatim i u drugo. Djeca su odbačena u sjeverni kanal. U kanal je sletio i automobil, ali se vozač vratio na cestu i bez zaustavljanja pobjegao s mjesta nesreće.

Djeca su, utvrdila je policija, upravljala biciklom nepropisno sjevernim prometnim trakom bez zaštitne kacige.

Operiran u Klaićevoj

Podsjetimo, dječak je jučer rano ujutro hitno prebačen iz bolnice u Koprivnici u zagrebačku Klaićevu bolnicu.

U bolnicu je stigao u stanju opasnom po život, a kakvo je njegovo stanje nakon operacije, ispričao nam je ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj Goran Roić.

"Operacija je upravo gotova", rekao je jučer oko 17 sati kada smo ga kontaktirali. 

"Operacija je tehnički uredno protekla, sanirane su ozljede, evakuiran je hematom i zaustavljeno je krvarenje. Dječak je stabilno, ali je i dalje vitalno ugrožen. On je na respiratoru na intenzivnoj njezi uz intenzivno praćenje. Sljedeći sati i dani će nam ukazati u kom smjeru to sve ide", rekao je. 

Poručio je kako su sljedeća 24 sata kritični period da sve bude dobro. 

"Sljedećih 24 sata su kritični period da sve bude dobro. Sve što se tiče jako zahtjevnog zahvata, ekstenzitet i mjesto ozljeda, sve je tehnički uredno prošlo i nadamo se najboljem, ali intenzivno pratimo sve vitalne funkcije da bismo uočili njegovo stanje", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.