Priprema se tužba zbog problema s antenom u novom iPhoneu?



KALIFORNIJSKA odvjetnička tvrtka Kershaw, Cuttiner & Ratinoff mogla bi pripremiti zajedničku tužbu protiv Applea zbog problema s prijemom signala, koji je na internetu postao poznat pod nazivom "iPhoneov smrtonosni stisak", navodi se na stranici odvjetničkog ureda.

"Ako ste u zadnje vrijeme kupili novi iPhone i imate probleme sa slabim signalom, propuštene pozive ili slabu recepciju, javite nam se", navode odvjetnici iz Sacramenta, koji se oglašavaju kao "Odvjetnici koji se tuku".

Gotovo odmah nakon što je Apple izbacio novi iPhone 24. lipnja, korisnici su se počeli žaliti na gubitak signala zbog hvatanja novog modela u donjem lijevom uglu. Za razliku od svojih prethodnika, iPhone 4 ima antene za podatke i povezivanje u čelični okvir. Stoga, umjesto da pojačava signal, što je trebao činiti, okvir dovodi do propuštanja poziva i gubitka signala.

Apple gluh na kritike

Apple je na kritike odgovorio rekavši kako hvatanje bilo kojeg mobitela može dovesti do gubitka signala, a "neka mjesta su gora od drugih, ovisno o položaju antene". Tvrtka je korisnicima savjetovala da ne pokriju obje strane crne trake u metalnom okviru, ili da kupe kutiju za iPhone koja sprečava da ruke dođu u kontakt s metalnim okvirom. Neki su korisnici čak rekli da se problem može riješiti pomoć izolir-trake.

Nije sasvim sigurno hoće li "odvjetnici koji se tuku" uspjeti podnijeti zajedničku tužbu protiv Applea, ali tvrtka ima iskustva s takvim slučajevima. Krajem 2009. godine podnijeli su zajedničku tužbu protiv Facebooka i tvrtke Zynga, koja je razvila popularne igre Farmville i Mafia Wars zbog navodno prevarantskih promotivnih ponuda trećih stranki.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.