Primorsko-goranski savez podržao Milanovića u utrci za predsjednika

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

PREDSJEDNIK Primorsko-goranskog saveza Darijo Vasilić izvijestio je  na konferenciji za novinare u Rijeci da će ta politička stranka u predizbornoj predsjedničkoj kampanji poduprijeti kandidata Zorana Milanovića.

Vasilić je rekao kako je na sastanku jučer to odlučilo Predsjedništvo stranke, uz obrazloženje da je Milanović političar s bogatim političkim i životnim iskustvom, da je bio premijer i višegodišnji predsjednik SDP-a te je, kako je naveo, "političar s karakterom, a samo političari s karakterom mogu zastupati Hrvatsku sa stavom".

"Vrijeme za novi povratak ljevice"

"Milanović se sigurno neće skrivati od javnosti, nego će reagirati u trenutcima kad se ugrožavaju ljudska prava i ravnopravnost građana", rekao je, dodajući da se po tome "razlikuje od sadašnje predsjednice, koja ima nedorečen stav o tim pitanjima, a koji je sigurno doprinio radikalizaciji društva".

Vasilić je istaknuo da je vrijeme za novi povratak ljevice i lijevog centra te da Milanović može "dobro objediniti cijelu političku scenu od centra na lijevo".

Ocijenio je da je za zemlju dobro da se uspostavi politička ravnoteža, s jedne strane većine u Saboru i Vlade jedne političke grupacije te predsjednika druge. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.