Prijavite se i vi u "Registar izdajnika"

Screenshot: registar-izdajnika.org

NIJE dugo trebalo da se zaista i otvori "Registar izdajnika". Kolektiv SKROZ napravio je stranicu registar-izdajnika.org na kojoj se svi "izdajnici" mogu potpisati.

"Objavit ćemo mi sve registre. Ako se netko ogriješio o zakone RH i ako je izdao nacionalne interese, nema razloga da se ne nađe u registru’, izjavio je i prije stupanja na dužnost novi ministar branitelja u Vladi Republike Hrvatske, Mijo Crnoja.", stoji na stranici.

"Svjesni teške gospodarske situacije u kojoj se zemlja nalazi, odlučili smo pomoći ministru, a time i proračunu te registar kreirati sami i to na dobrovoljnoj osnovi.

Tako ne samo da smo ubrzali identificiranje izdajnika već smo Ministarstvo i ostale institucije države spasili muke provođenja postupaka javne nabave i ostalih zakonom propisanih gnjavaža.", poručuju iz SKROZ-a.

SKROZ je umjetnički kolektiv čiji rad nije ograničen jednim medijem, umjetničkom granom ili žanrom. Kako stoji na njihovim stranicama, riječ je o grupi autora koja timski djeluje bez ostatka (pa otud i ime kolektiva - SKROZ), u situacijama u kojima je autorstvo produkt kolektivnog rada, ili onima u kojima je granicu pojedinačnog autorskog djelovanja nemoguće odrediti.

Osnovale su ga 2005. redateljica Nora Krstulović i dramaturginja Maja Sviben, a SKROZ danas uključuje veći broj suradnika iz različitih umjetničkih područja te potpisuje niz predstava i performansa.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.