Prihodi Googleovog Alphabeta narasli 20 posto

Foto: EPA

KROVNA Googleova kompanija Alphabet izvijestila je da je treće tromjesečje zaključila s neto dobiti manjom gotovo za četvrtinu zbog viših troškova poslovanja.

U razdoblju od srpnja do rujna Alphabetova se neto dobit smanjila 23 posto, na 7,07 milijardi dolara, pokazuje poslovno izvješće objavljeno u ponedjeljak.

Glavni je razlog skok operativnih troškova, za 25 posto, na 31,32 milijarde dolara.

Prihodi porasli 20 posto

Prihodi su porasli 20 posto, na 40,50 milijardi dolara.

Googleovi prihodi od oglašavanja uvećani su 17,2 posto, na 33,92 milijarde dolara. Ostali su prihodi tražilice poskočili 38,6 posto, na 6,43 milijarde dolara.

Plaćeni klikovi na Googleovim aplikacijama porasli su 18 posto na godišnjoj razini dok je cijena po kliku smanjena dva posto.

„Izuzetno sam zadovoljan našim napretkom u trećem kvartalu diljem svijeta, od nedavnog rezultata na području pretraživanja i kvantnog računalstva do snažnog rasta naših prihoda, potaknutog mobilnim pretraživanjem, YouTubeom i Cloudom", istaknuo je u priopćenju izvršni direktor Sundar Pichai.

"Usredotočeni smo na pružanje što korisnijih usluga našim korisnicima i partnerima i vidimo bezbroj prilika u budućnosti", dodao je Pichai.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.