Premlatio curu kod Koprivnice, cipelario je i vukao po podu. Neće u zatvor

Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL

DIVLJAK iz okolice Koprivnice premlatio je djevojku s kojom živi, no premda je otprije osuđivani obiteljski nasilnik, neće završiti u zatvoru, piše Podravski.

U večernjim je satima krajem prosinca nedužna djevojka telefonirala s ocem. Sadržaj tog razgovora očito je razljutio 23-godišnjaka koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,36 promila. Uzeo joj je mobitel, bacio ga i razbio. Zatim je zgrabio djevojku, šamarao je, bacio je na pod, nogom udario u tijelo i vukao po sobi za kosu. U obranu nesretne djevojke stala je nasilnikova rođakinja, no ni ona se nije dobro provela. Divljak ju je gurnuo tako da je pala, a urlao joj je uvrede i psovke.

Nasilje su prekinuli koprivnički policajci koje su napadnute žene pozvale kako bi ih spasili od daljnjeg divljanja. Nakon uhićenja i zadržavanja u policiji, nasilnik je pušten da se brani sa slobode, a nedavno se njegovom prijavom bavio koprivnički Prekršajni sud.

Sutkinja ga je proglasila krivim i premda je prije dvije godine pravomoćno osuđen zbog obiteljskog nasilja, nije ga strpala iza rešetaka. Osuđen je na uvjetni zatvor. Ako u roku od šest mjeseci počini novi prekršaj, morat će na 35 dana u zatvor. Sutkinja svoju odluku nije obrazložila zato što se nitko nije ni žalio na presudu, javlja Podravski.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.